Τα μάζεψε όλα και άφησε κάτι: Το μόνο πράγμα που άφησε ο Πέτρος Φιλιππίδης πίσω στη φυλακή και ποιος είναι ο συμβολισμός

Πέτρος Φιλιππίδης: Τι είναι αυτό που άφησε στο κελί του

Το πρωί της Τετάρτης σε αποκλειστικό ρεπορτάζ που μετέδωσε η εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, έγινε λόγος για τα πράγματα που άφησε ο Πέτρος Φιλιππίδης στον Κορυδαλλό, μετά την αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο Τάσος Τεργιάκης, ο Πέτρος Φιλιππίδης όταν αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού δεν πήρε όλα του τα πράγματα μαζί. Πήρε βιβλία και άλλα είδη, αλλά άφησε πίσω του όλα του τα ρούχα.

Ο συμβολισμός της κίνησης του Πέτρου Φιλιππίδη

Η κίνηση του Πέτρου Φιλιππίδη να αφήσει τα ρούχα του φεύγοντας δεν είναι ασυνήθιστη. Πολλοί κρατούμενοι όταν αποφυλακίζονται επιλέγουν να μην πάρουν μαζί τα ρούχα, που φορούσαν όσο ήταν κρατούμενοι.

Σύμφωνα με όσα είπε το στέλεχος των φυλακών Κορυδαλλού, αυτή η κίνηση είναι συμβολική. Οι κρατούμενοι το κάνουν αυτό, ώστε να αφήσουν πίσω τους αυτή τη σελίδα στη ζωή τους και να μην επιστρέψουν ποτέ ξανά εκεί. Τα ρούχα που αφήνουν οι κρατούμενοι, πηγαίνουν στην Κοινωνική Υπηρεσία των Φυλακών. Ύστερα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα δίνονται σε άπορους φυλακισμένους, που τα έχουν ανάγκη.

Related posts

Αφρικανική σκόνη: «Πνiγnκαν» Αρχαία Ολυμπία, Καλαμάτα και Κιάτο – Συγκλονιστικές εικόνες

Νέος σεισμός πριν από λίγο ταρακούνησε την Ελλάδα

Εντοπίστηκε ο ακριβής χώρος ταφής του Πλάτωνα