Ταξίδια εργασίας στη Κιβωτό του Κόσμου: Νέα καταγγελία αποκαλύπτει πως έστελναν παιδιά να μαζέψουν ελιές στη Μυτιλήνη

Κιβωτός του Κόσμου: Βάφτιζαν τα ταξίδια εργασίας ως «εκπαιδευτικές» εκδρομές

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου με νέες καταγγελίες να βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενώ οι καταθέσεις των μαρτύρων συνεχίζουν με γοργούς ρυθμούς.

Στο επίκεντρο της έρευνας των εισαγγελιών είναι δύο νέα πρόσωπα «κλειδιά», δύο νέα παιδιά τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά και θα πρέπει ενόρκως να καταθέσουν.

Οι εισαγγελείς έχουν εντοπίσει αυτά τα δύο πιθανά νέα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης τα οποία φοβούνται να καταθέσουν. Το πρώτο από αυτά τα παιδιά φέρεται να προέκυψε μέσα από την κατάθεση του βασικού καταγγέλλοντα, του 19 χρόνου, ενώ το δεύτερο παιδί φέρεται να προέκυψε μέσα από μια άτυπη μαρτυρία μιας πρώην εργαζομένου στην Κιβωτό του Κόσμου.

Έστελναν παιδιά για να μαζέψουν ελιές σε κτήματα γαιοκτημόνων στη Μυτιλήνη

Ανάμεσα στις μαρτυρίες ξεχωρίζει η καταγγελία ανθρώπου που εργαζόταν για χρόνια στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στη Μυτιλήνη η οποία ανατρέπει τον χαρακτηρισμό «μη κερδσοκοπική» που συνοδεύει τις ΜΚΟ.

Όπως μετέδωσε το MEGA η Κιβωτός του Κόσμου, σύμφωνα με την καταγγελία αυτή, φέρεται να έστελνε παιδιά στην Μυτιλήνη προκειμένου να μαζέψουν ελιές για λογαριασμό μεγάλων γαιοκτημόνων στο νησί.

Τα παιδιά που πήγαιναν και μάζευαν τις ελιές δεν είχαν καμία απολύτως αμοιβή για την εργασία τους και τελικώς το ποσό το έπαιρνε η Κιβωτός του Κόσμου σε μορφή χορηγίας. Προκειμένου, δε, να μην γίνεται αντιληπτή η εκμετάλλευση, η Κιβωτός του Κόσμου φαίνεται να «βάφτιζε» τα ταξίδια εργασίας σε κτήματα ως «εκπαιδευτικές» εκδρομές.

Κιβωτός του Κόσμου: Μητέρα θύματος ξυλοδαρμού αποκαλύπτει για το πράσινο κλουβί

«Τα παιδιά μου έπεφταν θύματα ξυλοδαρμού»

Τον τρόπο «διαπαιδαγώγησης»με το κλουβί επιβεβαίωσε στο protothema.gr η συγκλονιστική μαρτυρία μητέρας τριών παιδιών που είχαν κακοποιηθεί μένοντας στις δομές της κιβωτού. Όπως η ίδια είπε τα παιδιά της ξυλοφορτώνονταν και έμπαιναν τιμωρία μέσα στο πράσινο κλουβί στη δομή του Βόλου.

«Και τα τρία παιδιά μου έχουν κακοποιηθεί απο κοινωνικούς λειτουργούς και παιδαγωγούς της Κιβωτού. Έφτασα στο σημείο να κάνω δύο μηνύσεις προς την Κιβωτό γιατί είχαν κακοποιήσει τους δύο γιους μου και δεν με άφηναν να δω τα παιδιά μου. Μου έλεγε ο ένας γιος “μαμά, φοβάμαι. Βγάζω αίμα από το κεφάλι, με χτύπησαν”. Το εξέτασε και ιατροδικαστής και επιβεβαίωσε τα χτυπήματα» είπε αρχικά η μητέρα.

Δείτε φωτογραφίες από τις μελανιές στο σώμα του παιδιού που έμπαινε τιμωρία στο πράσινο κλουβί

«Μετά πήραν τους δυο γιους μου και τους πήγαν σε δομή στον Βόλο. Εκεί ξεκίνησε άλλο μαρτύριο. Ο δεύτερος γιος μου είναι τρομοκρατημένος και φοβισμένος και τον πηγαίνω σε ψυχολόγους για να ξεπεράσει τους φόβους του κι όλα αυτά που έχει ζήσει μέσα στην Κιβωτό. Το έβαζαν μέσα στο κλουβί νηστικό και του έλεγαν ότι η συμπεριφορά σου είναι για κλουβί. Τον έβαζαν τιμωρία σε ένα κλουβί για ζώα, αν είναι δυνατόν. Μου λέει, ότι “μαμά, με χτυπούσαν”, υπήρχε μια παιδαγωγός που τον χτυπούσε, τον έκλεινε στο κλουβί και κανένας δεν βοηθούσε το παιδί μου. Κι όταν εγώ συνάντησα το παιδί μου και είδα τις μώλωπες στο σώμα του, μου είπε “μαμά, με έχουν χτυπήσει αλλά φοβάμαι να μιλήσω γιατί εσύ θα φύγεις πάλι κι εγώ θα μείνω εδώ μόνος μου”. Στη δομή στον Κολωνό είχα την κόρη μου και με έπαιρναν τηλέφωνο και μου έλεγαν πως επειδή έχουν πολλά παιδιά , να πάω να πάρω την κόρη μου διαφορετικά θα τη δώσουν για υιοθεσία. Με απειλούσαν ότι θα χασω το παιδί μου.Έχω περάσει πολύ δύσκολα με αυτούς και πρέπει να τιμωρηθούν όπως τιμωρούσαν τα παιδιά μας» κατέληξε η μητέρα στην μαρτυρίας της στο protothema.gr.

«Τους κάναμε δωρεά κτίρια και μας ζητούσαν να τους τα γράψουμε»

Ανθρωποι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια στήριξαν τα δεκάδες παιδιά που όπως πίστεψαν βρήκαν καταφύγιο στην Κιβωτό του Κόσμου. Πολλοί από αυτούς όμως απογοητεύτηκαν από τις εξελίξεις αλλά και από κάποιες περίεργες συμπεριφορές. Μάλιστα η σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη αποκάλυψε τον όρο που ζητούσε να βάλει η ΜΚΟ, όταν ο σύζυγός της θέλησε να κάνει δωρεά ορισμένα κτίρια.

«Ο άντρας μου ήθελε να κάνει, και όπως το έχει κάνει στη Χίο και σε άλλα μέρη της Ελλάδος, δωρεά διάφορα κτίρια, για να φιλοξενούνται παιδιά» είπε αρχικά η Σήλια Κριθαριώτη και στη συνέχεια αποκάλυψε: «Η Κιβωτός είχε έναν όρο, να τους γράψουν τα κτίρια».

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα