Ταξιδιώτες εξωτερικού: Μειώνεται η καραντίνα για όσους έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό

Ταξιδιώτες εξωτερικού: Το νέο μέτρο θα εφαρμοστεί από τις 18 Δεκεμβρίου – Πόσες μέρες θα είναι η καραντίνα

Ταξιδιώτες εξωτερικού: Μετά τις έντονες αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν για την επιβολή καραντίνας στους τααξιδιώτες από το εξωτερικό. Αποφασίστηκε πριν λίγο ώρα. Να μειωθούν οι ημέρες καραντίνας για όσους θα έρθουν γαι τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Ελλάδα από χώρες του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, το κυβερνητικό επιτελείο αποφάσισε η καραντίνα που θα πραγματοποιεί ο ταξιδιώτης που θα έρχεται στην Ελλάδα. Να μειωθεί από τις 10 στις 3 μέρες. Έτσι λοιπόν, ο ταξιδιώτης που καταφθάνει στην Ελλάδα θα τίθεται σε καραντίνα 3 ημερών αντί για 10. Η απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ωστόσο αναμένεται να γίνει η ανακοίνωσή της την ερχόμενη εβδομάδα.

Τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, κρίθηκε υπερβολική η καραντίνα των 10 ημερών. Για αυτό το λόγο αποφασίστηκε η μείωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε ταξιδιώτης που έρχεται από το εξωτερικό στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει τεστ κορονοϊού και να έχει αρνητικό αποτέλεσμα, τουλάχιστον 72 ώρες πριν την πτήση του. Ακολούθως είτε στα σύνορα της χώρας είτε στο αεροδρόμιο άφιξης, θα πραγματοποιούνται τεστ ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού για τον ίδιο λόγο.

Ταξιδιώτες εξωτερικού: Μειώνεται από 10 σε 5 μέρες η καραντίνα

Εκτός από τη μείωση της καραντίνας για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, δείτε τα υπόλοιπα μέτρα για την περίοδο των εορτών

Υπενθυμίζεται ότι κλειστά θα παραμείνουν έως τις 7 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί, τα σχολεία, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια, ο αθλητισμός, τα χιονοδρομικά κέντρα και η εστίαση.

Σχετικά με το λιανεμπόριο, οι αποφάσεις αναμένεται να παρθούν σύντομα σχετικά με το άνοιγμά του.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν