Ταξιδιωτικές τάσεις 2021: Ποιες είναι οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών σε πτήσεις και ξενοδοχεία

Ταξιδιωτικές τάσεις 2021: Ποιες είναι οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών σε πτήσεις και ξενοδοχεία

Ταξιδιωτικές τάσεις 2021: Αυτές είναι οι τάσεις των ταξιδιωτών σύμφωνα με το Skyscanner

Ταξιδιωτικές τάσεις 2021: Τις πιο πρόσφατες τάσεις όσον αφορά στα ταξίδια αναζήτησε η Skyscanner σε έρευνά της. Τα δεδομένα προέκυψαν μέσα από ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών σχετικά με τις αναζητήσεις των ταξιδιωτών για πτήσεις, ξενοδοχεία και καταλύματα. Οι απαντήσεις της έρευνας έγιναν γνωστές μέσα από τη μελέτη New World of Travel.

Ταξιδιωτικές τάσεις 2021: Ποιες είναι οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών σε πτήσεις και ξενοδοχεία

Αυτές είναι οι τάσεις των ταξιδιωτών για το 2021

Ταξίδια μίας διαδρομής

Το 2020 είναι η χρονιά των ταξιδιών μιας διαδρομής. Μπορεί οι αναζητήσεις για πτήσεις απλής μετάβασης να έπεσαν ελαφρώς, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο από ό,τι ήταν το 2019 (ή ακόμα και πριν από τον Μάρτιο του 2020).

Διακοπές εργασίας ή workatios

Οι διακοπές εργασίας γίνονται πιο δημοφιλείς καθώς ξεκινά η χρονιά. Η εργασία από το σπίτι έχει γίνει ο κανόνας για πολλούς, αλλά το που βρίσκεται το  «σπίτι» είναι κάτι πολύ σχετικό. Οι ταξιδιώτες κάνουν μακρύτερα ταξίδια όπου μπορούν να συνδυάσουν τις ώρες εργασίας με τη χαλάρωση.

Ξενοδοχεία ως εργασιακοί χώροι

Μερικοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν από το σπίτι τους. Χωρίς την ανάγκη να πηγαίνουν σε ένα γραφείο κάθε μέρα, κάνουν κράτηση σε ξενοδοχεία σε προορισμούς που πάντα ήθελαν να δουν. Έτσι παρατηρήθηκε την ημέρα να εργάζονται (συχνά σε επιχειρηματικό κέντρο) και τη νύχτα εξερευνούν το νέο τους προορισμό.

Απομακρυσμένη εργασία

Πολλοί από εμάς μπορούν να εργαστούν από οπουδήποτε. Γενικά, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια σύνδεση στο Διαδίκτυο και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε.

Κρατήσεις τελευταίας στιγμής

Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι η καλύτερη στιγμή για κράτηση διακοπών είναι νωρίς, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς πώς θα μοιάζει ο κόσμος σε λίγους μήνες. Αυτό έχει οδηγήσει στην άνοδο των κρατήσεων τελευταίας στιγμής.

Εγχώρια ταξίδια

Μια άλλη βασική αλλαγή στις αναζητήσεις είναι η αύξηση των εγχώριων ταξιδιών. Ένα μεγάλο μέρος αυτού οφείλεται στον COVID-19 και στο κλείσιμο των συνόρων.

Με πληροφορίες από tourismtoday.gr

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Προτεινόμενα