Τέλος για τους ανεμβολίαστους και επίσημα: Τα 2 μέτρα που ανακοινώνονται την ερχόμενη Τρίτη

by Τόνια Τζαφέρη
Τέλος για τους ανεμβολίαστους και επίσημα: Τα 2 μέτρα που ανακοινώνονται την ερχόμενη Τρίτη

Μέτρα για ανεμβολίαστους: Όσα θα ισχύσουν από τις επόμενες ημέρες

Μέτρα για ανεμβολίαστους: Με την άφιξη του Σεπτέμβρη να πλησιάζει, όλο και περισσότερα θα είναι τα νέα μέτρα που θα έρθουν μαζί με τον νέο μήνα. Και αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους, οι οποία θα δουν την ζωή τους να αλλάζει ριζικά. Μιας και οι περιορισμοί είτε τα υποχρεωτικά τεστ, θα είναι η νέα πραγματικότητα τους.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι η επιλογή των ανεμβολίαστων να μη δεχτούν το δώρο της επιστήμης. Προχωρώντας σε μια πράξη ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες τους δεν θα είναι χωρίς τίμημα. Εφόσον τους προσφέρεται δωρεάν το πιο ισχυρό όπλο κατά του ιού και εκείνοι το αρνούνται. Τότε θα κληθούν να πληρώσουν το τίμημα της συγκεκριμένης απόφασης. Και όπως όλα δείχνουν θα είναι αρκετά ακριβό (και με την κυριολεκτική έννοια).

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ κυβερνητικές πηγές χαρακτήριζαν «πολύ ισχυρή» την πιθανότητα επαναφοράς του μέτρου της μάσκας παντού. Ενώ επιβεβαίωναν και τη διατήρηση του μέτρου της απαγόρευσης εισόδου των ανεμβολίαστων, ή ατόμων που δεν έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου. Σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας. Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή…

Τέλος για τους ανεμβολίαστους και επίσημα: Τα 2 μέτρα που ανακοινώνονται την ερχόμενη Τρίτη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ το τι θα γίνει στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Έχει αφεθεί ως εκκρεμότητα καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο εισόδου και με αρνητικό εργαστηριακό τεστ .

Παράλληλα, σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα αναμένεται να επιβληθεί η υποχρέωση προσκόμισης αρνητικού μοριακού ή rapid test. Όπως θα ισχύσει και για ανεμβολίαστους καθηγητές ΑΕΙ και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Περισσότερες πηροφορίες για τα νέα μέτρα των ανεμβολίαστων

Τι θα συμβεί στο μέτωπο των γηπέδων που απασχολεί χιλιάδες οπαδούς; Η είσοδος των φιλάθλων θα γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ στον μαζικό αθλητισμό, μόνο 5% θα είναι οι ανεμβολίαστοι σε αγώνες άνω των 300 ατόμων. (Ουσιαστικά αφορά δρομείς οι οποίοι όμως δεν εμβολιάζονται για ιατρικούς λόγους και όχι γιατί αρνούνται). Θα πρέπει να έχουν προσκομίσει αρνητικό PCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών

Οι καθηγητές ΑΕΙ, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι δάσκαλοι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΣΚΑΪ επιστρέφουν στην εργασία τους μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή με 2 αρνητικά εργαστηριακά τεστ/εβδομάδα τα οποία καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι.

Παράλληλα οι μαθητές οφείλουν να πραγματοποιούν 2 self test  την εβδομάδα- το κόστος των οποίων καλύπτει το κράτος ή  να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για άνω των 12 ετών).

Προτεινόμενα