Τέλος η βότκα και το χαβιάρι στις Η.Π.Α. – Βάρια ήττα για την Ρωσία

by Τόνια Τζαφέρη
Τέλος η βότκα και το χαβιάρι στις Η.Π.Α. – Βάρια ήττα για την Ρωσία

Ρωσία: Βαρύ πλήγμα για την οικονομία της

Η ρωσική βότκα ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα της Ρωσίας, το οποίο εξήγαγε παγκοσμίως, έχοντας πολλά εκατομμύρια κέρδη. Αυτό πλέον όμως, έχει αλλάξει…

Την ανάπτυξη περαιτέρω τιμωρητικής δράσης σε βάρος της Ρωσίας ανακοίνωσε o πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενώ το Κρεμλίνο κλιμακώνει τις επιθετικές κινήσεις.

Σε συντονισμό με την Ευρώοη, οι ΗΠΑ θα αυξήσουν την πίεση στη Μόσχα, εισάγοντας ένα νέο πακέτο κυρώσεων μετά τα τιμωρητικά μέτρα που αφορούσαν στην ενέργεια και πιστοποιούν τον τερματισμό των ρωσικών εισαγωγών πετρελαίου στην Αμερική.

Το νέο πακέτο ρυθμίσεων από τις ΗΠΑ για την Ρωσία αφορά στο εμπάργκο σε αλκοόλ, ρωσική βότκα, θαλασσινά και χαβιάρι.

Τέλος η βότκα και το χαβιάρι στις Η.Π.Α. – Βάρια ήττα για την Ρωσία

Παράλληλα, στη «μαύρη λίστα» της Ουάσινγκτον μπαίνουν όλο και περισσότερα ονόματα Ρώσων δισεκατομμυριούχων που θα υπόκεινται σε περιορισμούς.

Το 2019, η Ρωσία ήταν ο 26ος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος αγαθών των Ηνωμένων Πολιτειών, με περίπου 28 δισεκατομμύρια δολάρια να ανταλλάσσονται μεταξύ των δύο χωρών.

Τι γίνεται με το φυσικό αέριο από την Ρωσία

Περίπου το 60% αυτού είναι ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τα οποία ο Μπάιντεν απαγόρευσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Άλλες κορυφαίες εισαγωγές από τη Ρωσία περιελάμβαναν ορυκτά καύσιμα, πολύτιμα μέταλλα και πέτρες, σίδηρο και χάλυβα, λιπάσματα και ανόργανα χημικά. όλα αυτά θα αντιμετωπίσουν υψηλότερους δασμούς μόλις το Κογκρέσο αποφασίσει να ανακαλέσει το καθεστώς του ευνοούμενου έθνους για το εμπόριο της Ρωσίας.

Προτεινόμενα