Τέλος η υποχρεωτική μάσκα, η τηλεργασία και το πάσο Covid στη Βρετανία – Η ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον

by Τόνια Τζαφέρη

Μπόρις Τζόνσον: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να βάλει τέλος και στην καραντίνα για όσους νοσούν

Απίστευτες είναι οι εξελίξεις στην Βρετανία σχετικά με το μέτωπο του κορωνοιού, όπου ο Πρωθυπουργός της χώρα ανακοίνωσε την άρση μέτρων, η οποί περιλαμβάνει ακόμη και την μη υποχρεωτική μάσκα σε κλειστούς χώρους! Κάτι το οποίο μας μοιάζει απίστευτο και αναμένουμε με ανυπομονησία να δούμε πως θα πάει και τα αποτελέσμα του.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός λοιπόν ανακοίνωσε άρση περιοριστικών μέτρων, βάζοντας τέλος και στο “plan B” που είχε για την πανδημία.

Τέλος η υποχρεωτική μάσκα, η τηλεργασία και το πάσο Covid στη Βρετανία – Η ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον

Το “Plan B” στο οποίο είχε καταφύγει ο Μπόρις Τζόνσον για την ανάσχεση του νέου κύματος λαμβάνει άδοξο και πρόωρο τέλος με απόφαση και ανακοίνωση του ίδιου.

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας γνωστοποίησε την επιστροφή της χώρας στο “Plan A από την ερχόμενη Πέμπτη, απόφαση την οποία αιτιολόγησε επικαλούμενος τη μείωση των κρουσμάτων και τη συνέπεια των Βρετανών στο πρότερο καθεστώς.

Περισσότερες πληροφορίες για την απόφαση Μπόρις

Από αύριο, λοιπόν, η μάσκα παύει να είναι υποχρεωτική, με την κυβέρνηση να αρκείται σε απλή σύσταση για χρήση της σε κλειστούς χώρους ή σε σημεία όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Παράλληλα, το υποχρεωτικό πάσο Covid για την είσοδο σε νυχτερινά κέντρα και εκδηλώσεις επίσης αίρεται, με μοναδική επιλογή προς επιχειρήσεις ή οργανισμούς να ζητούν το “NHS Covid Pass”, αν και εφόσον το επιθυμούν.

Επίσης, παύει να υπάρχει οποιαδήποτε οδηγία για τηλεργασία προς τις επιχειρήσεις, οι οποίες πλέον θα πρέπει να δρομολογήσουν την επιστροφή των εργαζομένων τους στο γραφείο.

Τέλος η υποχρεωτική μάσκα, η τηλεργασία και το πάσο Covid στη Βρετανία – Η ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον

Από αύριο, τέλος, οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκες στις τάξεις, ενώ σύντομα αναμένεται να λήξει και η χρήση της σε κοινόχρηστους σχολικούς χώρους.

Ο Μπόρις Τζόνσον μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βάλει τέλος και στην καραντίνα για όσους νοσούν, αντικαθιστώντας την με συμβουλές και καθοδήγηση. Ο κανονισμός της αυτοαπομόνωσης πάντως έχει προγραμματιστεί να μείνει σε ισχύ μέχρι τις 24 Μαρτίου. Εκτός αν ο Βρετανός πρωθυπουργός αποφασίσει να βάλει πρόωρο τέλος και σε αυτόν.

Το tweet του Βρετανού Πρωθυπουργού Μπόρις για το τέλος των μέτρων

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν