Τέλος το εμβόλιο: Ποια χώρα αναστέλλει το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορονοϊού

by Εύα Ζαχαριάδη

Τέλος το εμβόλιο: Η χώρα που σταματάει τους εμβολιασμούς

Η Δανέζικη Αρχή Υγείας επισήμανε πως η πανδημία του κορονοϊού έχει τεθεί υπό έλεγχο. Γι’ αυτό τον λόγο η Δανία σταματάει προς το παρών το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, οι επικεφαλής στον τομέα της υγείας «θεωρούν πως ο εμβολιασμός δεν είναι πλέον αναγκαίος, καθώς το δανέζικο κράτος βρίσκεται σε καλό σημείο».

Η χώρα κατάργησε όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, υποστηρίζοντας ότι η μετάλλαξη Ομικρον δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια «είναι ένα αποδεδειγμένο υπερόπλο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει ότι περίπου το 81% του πληθυσμού έχει λάβει τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του φονικού ιού, ενώ στο 61,6% έχει χορηγηθεί και η τρίτη, ενισχυτική δόση.

Τέλος το εμβόλιο: Ποια χώρα αναστέλλει το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορονοϊού

Οι επισήμες δηλώσεις για το τέλος του εμβολίου στην Δανία

«Ολοκληρώνουμε σταδιακά με το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού μας ενάντια στην COVID-19» δήλωσε η επικεφαλής του τμήματος Μολυσματικών Ασθενειών της Δανίας, Bolette Soborg, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «AFP».

Η ίδια πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι προσκλήσεις για εμβολιασμό θα σταματήσουν στις 15 Μαΐου και θα συνεχιστούν μετά το καλοκαίρι.

«Πριν την επανέναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος θα προηγηθεί μια ενδελεχής εκτίμηση από επαγγελματίες, σχετικά με το ποιος και πότε πρέπει να εμβολιαστεί και με ποια εμβόλια», τόνισε η Soborg.

Τα νέα αυτά έρχονται έπειτα από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Αμερικανικού Συστήματος Υγείας, Άντονι Φάουτσι, ότι «οι ΗΠΑ βρίσκονται εκτός της πανδημικής φάσης».

Αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας αποφάσισε να μειώσει το προσωπικό του σχεδόν στο ένα δεύτερο, με το μπάτζετ της Βρετανίας για τον κορονoϊό, για το τρέχον έτος, να έχει μειωθεί σχεδόν κατά 90% σε σχέση με το 2021.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo