Τέλος το lockdown στη Μύκονο: Ανοίγει ξανά η μουσική και σταματά η απαγόρευση κυκλοφορίας

Μύκονος: Τέλος το Lockdown σε λίγες μέρες

Μύκονος: Σε λίγες μέρες παύει το Lockdown στο νησί

Μύκονος: Μετά τις ιδιαίτερα έντονες διαμαρτυρίες, για το lockdown που επιβλήθηκε στη Μύκονο, το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Ιουλίου, η κυβέρνηση αποφάσισε να άρει τα μέτρα. Από την Παρασκευή 23 Ιουλίου ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, θα ανοίξουν και πάλι οι δραστηριότητες στο Νησί των Ανέμων. Θα επανέλθει η κυκλοφορία μετά τα μεσάνυχτα και θα επιτραπεί και η μουσική στα καταστήματα εστίασης.

Η αλλαγή στα μέτρα και η άρση του lockdown, που αναμένεται να αποφασιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή ή αλλιώς από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου. Η αλλαγή, αποδίδεται εν πολλοίς στα επιδημιολογικά δεδομένα. Έπειτα από τα πρώτα 24ωρα εφαρμογής των μέτρων, φαίνεται να υπάρχει σταθεροποίηση ή και υποχώρηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID. Επιπλέον, φαίνεται να μην υπάρχει αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία για νοσηλεία. Μικρή θα είναι η αναμονή μέχρι και τις επόμενες ημέρες. Στόχος των ειδικών είναι να επιβεβαιώσουν ότι η κατάσταση σταθεροποιείται. Συνεπώς, αναμένεται να ανακοινωθεί το εκ νέου άνοιγμα των δραστηριοτήτων στο νησί της Μυκόνου.

Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τον δήμο της Μυκόνου, αναμένεται να εντατικοποιηθούν τα μέτρα για τον έλεγχο της τήρησης των προβλεπομένων. Σκοπός είναι η κατάσταση να μην οδηγηθεί σε νέα έξαρση.

Μύκονος: Τέλος το Lockdown σε λίγες μέρες

Η κατάσταση με τη μετάλλαξης Δέλτα στο νησί της Μυκόνου και γενικότερα στη χώρα

Μεγάλη αγωνία έχει σκορπίσει η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας. Τα νέα στοιχεία, προκαλούν ανησυχία. Ο ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Δευτέρας ανακοίνωσε 1.834 κρούσματα. Τα 466 αποτελούν δείγματα της μετάλλαξης Δέλτα.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ:

Από τις 17 Ιουνίου 2021 έως τις 12 Ιουλίου 2021 από τον έλεγχο των 856 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 760 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern – VOC). Επίσης, αναδείχθηκαν και 69 δείγματα με στελέχη υπό παρακολούθηση (Variants Under Monitoring).

Από τα 760 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος:

Τα 466 αφορούν στο στέλεχος Delta, 200 αφορούν στο Alpha, 93 αφορούν στο Βeta και 1 αφορούν στο Gamma.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα