Τέως πρίγκιπες της Ελλάδας: Δείτε πόσα λεφτά βγάζουν Παύλος – Νικόλαος – Φίλιππος

by Maria Giannoutsou
Τέως πρίγκιπες της Ελλάδας: Δείτε πόσα λεφτά βγάζουν Παύλος – Νικόλαος – Φίλιππος

Τέως πρίγκιπες της Ελλάδας: Πρίγκιπες χωρίς θρόνο με business και ακίνητα. Σε επενδυτικό fund δουλεύουν οι δυο γιοι του τέως, σύμβουλος επενδύσεων δηλώνει ο τρίτος, ενώ ο πρωτότοκος χάρη στον δισεκατομμυριούχο πεθερό του έχει αποκτήσει εντυπωσιακές κατοικίες.
Ο αυτοκράτορας της Πρωσίας Φρειδερίκος Β΄ (Ο Μέγας) είχε πει ότι «το βασιλικό στέμμα είναι απλά ένα καπέλο που αφήνει την βροχή να περνάει μέσα», φράση με την οποία μπορεί και να ταυτίζονται οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Αμφότεροι δεν υιοθέτησαν ποτέ το επίθετο Γκλύξμπουργκ που τους ακολουθεί εδώ και χρόνια, ούτε ενστερνίστηκαν πριγκιπικούς θώκους και βασιλικά μεγαλεία.

Έχοντας αποδεχτεί ότι η βασιλεία στην Ελλάδα έχει τελειώσει οριστικά, παραμένουν τρεις πρίγκιπες χωρίς θρόνο, οι Παύλος και Φίλιππος παντρεμένοι και ο Νικόλαος χωρισμένος πλέον εδώ και λίγες ημέρες μετά από 14 χρόνια γάμου με την Τατιάνα Μπλάτνικ.

Ο τελευταίος έχοντας ως βάση του την Ελλάδα, εργάζεται ως επενδυτικός σύμβουλος, με απολαβές εκατομμύριων των χρόνο, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό ποιους συμβουλεύει και αν πρόκειται για εφοπλιστές ή επιχειρηματίες.

Θεωρείται βέβαιο ότι πολλές πόρτες του άνοιξε ο κουμπάρος του Νάσος Θανόπουλος πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Morgan Stanley που τώρα εργάζεται στην UBS, με τον οποίο γνωρίζονται από τα σχολικά τους χρόνια.

Τέως πρίγκιπες της Ελλάδας: Δείτε πόσα λεφτά βγάζουν Παύλος – Νικόλαος – Φίλιππος

Ο Θανόπουλος ήταν αυτός που έπεισε τον κουμπάρο του να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα και αυτός που του γνώρισε ουκ ολίγους ισχυρούς του επιχειρείν και της ναυτιλίας.
Σε αντίθεση με τον πρωτότοκο αδερφό του Παύλο, ο Νικόλαος είναι πιο εξωστρεφής και ποτέ δεν φέρεται να κυνήγησε τα πολλά λεφτά, προτιμώντας να δουλεύει τόσο όσο λένε οι φίλοι του.

Γι’ αυτό άλλωστε εντρύφησε και στο μεγάλο του πάθος, την φωτογραφία, με τα κλικ του φακού του να παρουσιάζονται σε ατομικές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν τρελαίνεται με το real estate και μέχρι πρότινος έμενε στην γνωστή μεζονέτα στο Καστρί, μαζί με την πρώην πλέον σύζυγό του Τατιάνα εν αντιθέσει με τον μεγάλο του αδερφό Παύλο, ο οποίος έχει τουλάχιστον έξι σπίτια.

Ήταν αυτός που παντρεύτηκε την κόρη του δισεκατομμυριούχου «βασιλιά των Duty Free» Ρόμπερτ Μίλερ, Μαρί Σαντάλ που στο πρόσωπό του βρήκε τον γαλαζοαίματο πρίγκιπα που πάντα αναζητούσε, έστω και αν δεν είχε πλέον θρόνο.

Τέως πρίγκιπες της Ελλάδας: Δείτε πόσα λεφτά βγάζουν Παύλος – Νικόλαος – Φίλιππος

Ο μικρότερος αδερφός του Φίλιππος, ακολούθησε παρόμοια διαδρομή, αφού συνάντησε τον έρωτα στο πρόσωπο της Νίνα Φλορ, κόρη του Ελβετού δισεκατομμυριούχου Τόμας Φλορ, ο οποίος συζητήθηκε έντονα πέρυσι για το «δώρο» που φέρεται να έκανε στον γαμπρό και την κόρη του.

Πληρώνοντας 18.000.000 ευρώ αγόρασε από την Νινέτα Φιξ ένα από τα ακριβότερα ρετιρέ της Αθήνας, στην περιοχή των Ανακτόρων με εκπληκτική θέα και ιδιωτικό ασανσέρ.

Ακόμη κι αυτό όμως, φαντάζει λίγο μπροστά στο real estate του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ που έχουν αποκτήσει συγκλονιστικές κατοικίες σε Ευρώπη και Αμερική.

Τέως πρίγκιπες της Ελλάδας: Δείτε πόσα λεφτά βγάζουν Παύλος – Νικόλαος – Φίλιππος

Παύλος – Μαρί Σαντάλ: Από το Λονδίνο μέχρι τα Χάμπτονς
Ο Παύλος Γκλύξμπουργκ, πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είναι αναμφίβολα ένας πολύ τυχερός άνθρωπος.

Όταν ερωτεύθηκε την Μαρί Σαντάλ-Μίλλερ, η αγαπημένη του μπορεί να μην ήταν πριγκίπισσα, ήταν όμως μια γοητευτική jet setter με δισεκατομμυριούχο πατέρα.

Κάτι που μόνο θετικό αποδείχθηκε για τον γιο του εκλιπόντος τέως μονάρχη και τις αυξημένες υποχρεώσεις της οικογένειας του, που αριθμεί πέντε τέκνα και κατοικεί σε τουλάχιστον δύο ηπείρους.

Τέως πρίγκιπες της Ελλάδας: Δείτε πόσα λεφτά βγάζουν Παύλος – Νικόλαος – Φίλιππος

Έχοντας στήσει από το 2002 την Ortelius Capital Partners LLC, εταιρία διαχείρησης περιουσιακών στοιχείων με έδρα την Νέα Υόρκη, δεν δυσκολεύθηκε καθόλου να βρει πελάτες για να επενδύσουν σε αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου, αφού οι γνωριμίες υπήρχαν.

Μαζί του τα τελευταία χρόνια δουλεύει και ο αδερφός του Φίλιππος, που μετά τον γάμο του με την Νίνα Φλορ κατοικούν μόνιμα στη Νέα Υόρκη, σε μια εξαιρετικής αισθητικής κατοικία.

Τέως πρίγκιπες της Ελλάδας: Δείτε πόσα λεφτά βγάζουν Παύλος – Νικόλαος – Φίλιππος

Η Ortelius διαχειρίζεται περί τα 200.000.000 ευρώ πελατών της και ο Παύλος βιώνει στον μέγιστο βαθμό αυτό που αποκαλούμε fine living, μαζί με την σύζυγό του και τα παιδιά τους
Πριν από έξι χρόνια το ζεύγος Παύλου-Μαρί Σαντάλ απέκτησε νέα εξοχική κατοικία στην περιοχή Σάουθαμπτον της Νέας Υόρκης-στα περίφημα Χάμπτονς-την έκτη κατά σειρά στο οικογενειακό portfolio.

Εκεί όπου κάθε καλοκαίρι μαζεύεται η η πολιτική και οικονομική ελίτ της Αμερικής για να απολαύσει λίγο πιο μακριά από την πολύβουη Νέα Υόρκη, την θάλασσα και την ηρεμία της συγκεκριμένης περιοχής.

Θεωρείται ένα από τα ακριβότερα καλοκαιρινά θέρετρα των ΗΠΑ και πολύ δύσκ