Τέσσερα νεκρά παιδιά από τη βύθιση λέμβου με πρόσφυγες – Τραγωδία στην Χίο

‘Ηταν παιδιά ηλικίας μόλις 3 έως 14 ετών

Τις σορούς τεσσάρων ατόμων περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά της Χίου το Λιμενικό Σώμα, μετά τη βύθιση λέμβου με αλλοδαπούς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αλλοδαποί που επέβαιναν στη λέμβο -και ήταν πιθανότατα 27- κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του 112, λέγοντας ότι το σκάφος τους βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και δύο πλωτά του ΛΣ, ένα ελικόπτερο super puma, ένα ελικόπτερο του ελληνικού στρατού, ένα πλοίο δύναμης του ΝΑΤΟ, τρία αλιευτικά και τρία παραπλέοντα πλοία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο Νότης Μηταράκης μέσω Twitter, τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους, ηλικίας από 3 ως 14 ετών.

Τραγωδία στην Χίο: Έπνεαν άνεμοι από 5 έως 6 μποφόρ

Από το πρωί στο σημείο του συμβάντος είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος Ελληνική Ακτοφυαλακής και έως αυτήν τη στιγμή έχουν διασωθεί 22 άτομα (14 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί). Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και δύο πλωτά του ΛΣ, ένα ελικόπτερο super puma, ένα ελικόπτερο του ελληνικού στρατού, ένα πλοίο δύναμης του ΝΑΤΟ, τρία αλιευτικά και τρία παραπλέοντα πλοία. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

Η ανάρτηση του Νότη Μηταράκη για την τραγωδία στην Χίο

«Αυτή είναι η πραγματικότητα της εκμετάλλευσης μεταναστών από εγκληματικές συμμορίες στο Αιγαίο. Αδίστακτοι λαθρέμποροι θέτουν σε κίνδυνο ζωές σε βαριά φορτωμένες μη αξιόπλοες λέμβους στα ανοιχτά της Χίου» είναι το μήνυμα του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Related posts

Αuτή είναι η περιοχή στην Ελλάδα που κıνδuνεύει με τσоυνάμı

Ελλάδα: «Έφθασε» στη χώρα μας η 4ημερη εργασία – Η 1η εταιρεία που την εφαρμόζει

Πολύ δuσάρεστα νέα για τους Έλληνες, μόλις έγινε γνωστό