Θα χάνουν τον μισθό τους: Οι αλλαγές με τα rapid test για τους εργαζόμενους και ο μισθός των ανεμβολίαστων

Θα χάνουν τον μισθό τους: Η μεγάλη αλλαγή με τα rapid test

Είναι γεγονός πλέον πως από τις 7 Φεβρουαρίου, όσοι πολίτες δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου, ενώ έχουν παρέλθει 7 μήνες, λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Έτσι, προβλέπονται σημαντικές επιπτώσεις για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους που δεν έχουν προβεί σε rapid test, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μεταβούν στην εργασία τους. Ειδικότερα, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN, πάνω από 324.000 πολίτες έχουν κάνει τις δύο πρώτες δόσεις, αλλά δεν έχουν κάνει ακόμη την αναμνηστική δόση, με αποτέλεσμα να οφείλουν να κάνουν rapid test δυο φορές την εβδομάδα.

Θα χάνουν τον μισθό τους οι ανεμβολίαστοι σύμφωνα με τον εργατολόγο Γιάννη Καρούζο

«Αν δεν κάνουν το test, τότε οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να προσέλθουν στη δουλειά τους, καθώς τα πρόστιμα τόσο για την επιχείρηση όσο και για τον ίδιο είναι τσουχτερά», τόνισε σήμερα ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος. «Σε μία τέτοια περίπτωση βεβαίως και δεν δικαιούνται μισθό για τη συγκεκριμένη μέρα», συμπλήρωσε.

Οι εργαζόμενοι που δεν χρειάζεται να κάνουν rapid test

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, δεν υποχρεούνται να υποβληθούν σε τεστ οι εργαζόμενοι που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και το αποδεικνύουν με την επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης.

Το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται:

α) κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19, εντός 14 ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο,
β) ειδικώς για τους πλήρως εμβολιασμένους, κατόπιν θετικού ελέγχου με τη χρήση rapid test. Η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί έως 90 ημέρες, μετά τον θετικό έλεγχο.

Related posts

«Δίδυμοι» ισχυροί σεισμοί πολλών Ρίχτερ – Αισθητοί στην Αττική

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος