«Θα χορέψω αν χορέψεις και συ»: Το συρτάκι του Μίκη με τον Άντονι Κουίν το 1995 στο Μόναχο

Μίκης Θεοδωράκης: Το συρτάκι με τον Άντονι Κουίν το 1995 στο Μοναχό

Μίκης Θεοδωράκης: Η στιγμή κατά την οποία ο Άντονι Κουίν χόρεψε συρτάκι

Μίκης Θεοδωράκης: Κανείς που βρέθηκε στο Μόναχο δεν μπορεί να ξεχάσει τη μοναδική στιγμή κατά την οποία ο σπουδαίος ηθοποιός Άντονι Κουίν ανέβηκε στη σκηνή και χόρεψε το συρτάκι από την ταινία «Ζορμπάς».

Ήταν 29 Ιουλίου 1995 και στην πλατεία Koenigsplatz στο Μόναχο της Γερμανίας, οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν μοναδικές. Εκεί, o κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης συνάντησε επί σκηνής τον Άντονι Κουίν, τον θρυλικό «Ζορμπά» του κινηματογράφου, σε μια συναυλία που έμεινε στην ιστορία.

Οι δύο τους είχαν συναντηθεί λίγες ημέρες πριν σε μία εκδήλωση στην πόλη του Μονάχου. Ο Μίκης Θεοδωράκης προσκάλεσε τον διάσημο ηθοποιό να παραστεί στην συναυλία του, καθώς και να χορέψει. Ο διάσημος ηθοποιός δέχτηκε, με την προϋπόθεση ότι θα χόρευε μαζί του και ο σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης.

Όταν ο Άντονι Κουίν, με περίσσιο ενθουσιασμό, ανέβηκε επί σκηνής, ο Μίκης Θεοδωράκης επέμεινε ιδιαίτερα να χορέψει συρτάκι. Υπό τους ήχους της ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη και με τον εκπληκτικό Γρηγόρη Τζιστούδη στο μπουζούκι, ο Άντονι Κουίν αποδεχόμενος της πρόκληση, θύμισε σε όλους τις παγκοσμίως γνωστές σκηνές από την ταινία Ζορμπάς.

Έβγαλε λοιπόν το σακάκι του. Έλυσε τη γραβάτα του. Ξεκούμπωσε το πουκάμισό του και ξεκίνησε να χορεύει το αγαπημένο του συρτάκι. Μάλιστα, παρέσυρε μαζί στον χορό και τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Μίκης Θεοδωράκης: Το συρτάκι με τον Άντονι Κουίν το 1995 στο Μόναχο

Το συρτάκι του Μίκη Θεοδωράκη με τον Άντονι Κουίν

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα