“Θα πεθάνω βοηθώντας”: 92χρονος παιδίατρος επισκέπτεται άρρωστα παιδιά εντελώς δωρεάν

92χρονος παιδίατρος: Επισκέφτεται φτωχά παιδιά δωρεάν

92χρονος παιδίατρος: Επισκέπτεται φτωχά παιδιά δωρεάν

92χρονος παιδίατρος: Ένας υπέροχος άνθρωπος, που αξίζει το χειροκρότημα και τον θαυμασμό μας. Έδωσε τα πάντα για τους συνανθρώπους του και αφιέρωσε την ζωή του στη φροντίδα των παιδιών.

“Τι θέλετε να κάνετε όταν μεγαλώσετε;”. Αυτό είναι το ερώτημα που ακούγαμε συχνά ως παιδιά.

Το ίδιο ισχύει για τον Ivan Fontura , ο οποίος είναι ελεύθερος παιδίατρος σε ηλικία 92 ετών. Γνωρίζει πολύ καλά, ότι σε αυτό το επάγγελμα είναι απαραίτητη η προαγωγή και η ευαισθησία προς τους άλλους, για αυτό και συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο να ασκεί την παιδιατρική. Ένας καλός γιατρός έχει μια καρδιά γεμάτη από τη θέληση, να βοηθήσει και να ανακουφίσει τα βάσανα των άλλων.

Ο Ivan Fontura, 92 ετών, αποφάσισε να είναι παιδίατρος δωρεάν. Στην ηλικία των 24 ετών, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές και την εξειδίκευσή του στην Καλιφόρνια και τη Γαλλία , έγινε επίσημα παιδίατρος.

Αλλά δεν είχε ξεχάσει την Praia de Leste, στο Pontal do Paraná , τον τόπο καταγωγής του, όπου επέστρεψε με τη σύζυγό του Έβα , μόλις αποχώρησε.

Μαζί του, μια επαγγελματική νοσοκόμα, φροντίζει τους πιο αδύναμους δωρεάν: «Το σώμα μου είναι παλιό, αλλά εφ’ όσον μπορώ να συνεχίσω να εργάζομαι ακούραστα, θέλω να πεθάνω στα πόδια μου ως γιατρός»

Ο Ιβάν έχει κερδίσει το σεβασμό των ντόπιων που τον χαρακτηρίζουν ως ταπεινό, στοργικό και χαρισματικό πρόσωπο. «Ήθελα πάντα να είμαι γιατρός. Η ιατρική είναι σκληρή δουλειά, αλλά φέρνει και πολλές χαρές. Είναι η καλύτερη αμοιβή που μπορώ να κάνω.»

«Δεν υπήρξε μια μέρα στη ζωή μου ως γιατρός, που να μην έμαθα κάτι διαφορετικό. Όταν πρόκειται για την ιατρική, έχουμε να κάνουμε με δραματικές, αλλά και χαρούμενες στιγμές. Θα κρατώ πάντα μερικές από αυτές στην καρδιά μου»

92χρονος παιδίατρος: Επισκέφτεται φτωχά παιδιά δωρεάν

Ασκεί την παιδιατρική στα 92 του και το κάνει αμισθί

Για 68 ολόκληρα χρόνια ασκούσε την παιδιατρική και τα τελευταία το κάνει εντελώς δωρεάν .

«Έχω ήδη κερδίσει αρκετά για να ζήσω. Τώρα πρέπει να μείνω σε επαφή με τα παιδιά που χρειάζονται τη βοήθειά μου»

Είναι ένα άνθρωπος με μεγάλο πάθος, που ακόμα κρατά την φλόγα του αναμμένη. Ο Ιβάν θεωρεί ότι η δύναμη που τον αναγκάζει να συνεχίσει να ασκεί ιατρική, σε μέρη όπου δεν υπάρχουν χρήματα και βοήθεια, είναι η αγάπη που αισθάνεται για τους άλλους.

Είναι ευχής έργον, να κοιτάμε γύρω μας και να βλέπουμε άξιους ανθρώπους. Κάποιους που εξακολουθούν να βοηθούν αφιλοκερδώς, βελτιώνοντας την κοινωνία μας.

Αξίζουν σε εκείνον και σε όσους στηρίζουν το έργο του, πολλά και θερμά συγχαρητήρια.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν