Θανάσης Βέγγος: 5 φάρμακα που θα έδινε για τον κορονοϊό

Θανάσης Βέγγος: 5 φάρμακα που θα έδινε για τον κορωνοϊό

Θανάσης Βέγγος: Τα φάρμακά του, για τον κορωνοϊό

Θανάσης Βέγγος: Την ώρα που ο πλανήτης μαστίζεται από τον κορωνοϊό, ποιος αμφιβάλλει ότι ένας μόνο θα μπορούσε να προσφέρει την κατάλληλη φαρμακευτική υποστήριξη. Σε μια από τις πιο επικές του ερμηνείες και πρωταγωνιστώντας σε ένα από τα μεγαλύτερα «διαμάντια» του ελληνικού κινηματογράφου, ο αξέχαστος Θανάσης Βέγγος έγραψε ιστορία ως φαρμακοποιός, σκεφτόμαστε πως ο ίδιος θα αντιμετώπιζε την πανδημία στην εποχή του…

Μάλλον θα χρησιμοποιούσε τα εξής φάρμακα…

Ασπιρίνη απεριποίητη, το πρώτο φάρμακο του Θανάση Βέγγου

Αν μιλούσες ευγενικά και με σεβασμό στο ότι διέκοψες αδικαιολόγητα τον ύπνο του, μπορεί θα σε εξυπηρετούσε καλύτερα. Αν έμπαινες όμως με τον τσαμπουκά που είχε μπει ο μισόμαγκας στο φαρμακείο, ζητώντας μια ασπιρίνη παχιά και περιποιημένη, πιθανότατα θα έπαιρνες μια απεριποίητη.

Δεν έχει σημασία αν υπήρχε ως φάρμακο ή αν ήταν δική του ανακάλυψη. Δεν έχει σημασία η χρήση και η πάθηση για την οποία προοριζόταν. Εφόσον έμπαινες στο φαρμακείο και δεν έκανες ιδιαίτερη κατανάλωση, θα σου πρότεινε να πάρεις λίγο κι απ’ αυτό. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να του κάνεις λίγο νταραβέρι.

«Με μια ασπιρίνη θα τη βγάλεις», είχε εύστοχα αναρωτηθεί…

Ότι ήταν φαρμακοποιός δεν σήμαινε ότι ήταν και αντι-δημοκρατικός. Έλεγε συχνά «εσύ πληρώνεις, εσύ διαλέγεις», αλλά θα σου πρότεινε «απ’ αυτό». Ίσως σε ανησυχούσε λιγάκι ότι ήταν το πρώτο που είδε μπροστά του και δεν ήξερε καν τι ήταν, ωστόσο θα σε καθησύχαζε με το επιστημονικό επιχείρημα ότι έχει ωραίο χρώμα και μυρίζει σαν στιφάδο.

Ο Θανάσης Βέγγος ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του – Τα φάρμακά του, για τον κορωνοϊό

Προς μια ακόμα επιβεβαίωση ότι ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, θα λάνσαρε συνδυασμό φαρμάκων. Δεν ήταν κάνας τσιφούτης να δώσει μόνο ένα. Κι η απόδειξη πως είχε δίκιο όταν αναφωνούσε «ε ρε πράμα που φτιάχνω σήμερα».

Δεν του άρεσαν τα ημίμετρα. Προτιμούσε τις τελικές λύσεις. Γι’ αυτό δεν υπήρχε περίπτωση να σ’ αφήσει να ταλαιπωρηθείς. Θα φρόντιζε αυτό που θα σου ‘δινε να σ’ αρέσει (φτιάχνοντάς το ξινό ή γλυκό). Θα εξασφάλιζε ότι υπάρχει διάδοχος με εργασιακή ικανότητα για να θρέψει την υπόλοιπη οικογένεια. Και ικανοποιώντας την επιθυμία σου να ησυχάσεις, θα σε κερνούσε φαρμακάκι να ησυχάσεις για πάντα.

Θανάσης Βέγγος: 5 φάρμακα που θα έδινε για τον κορονοϊό

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα