Θάνατος 12χρονης από κορωνοϊό: Είχε μόνο ελαφρύ βήχα έξι μέρες πριν

Θάνατος 12χρονης από κορωνοϊό: Είχε μόνο ελαφρύ βήχα έξι μέρες πριν

Θάνατος από κορωνοϊό: Η 12χρονη είχε μόνο ελαφρύ βήχα έξι μέρες πριν

Η Fabiana Zoppelli,  από τη Βρετανία, η οποία έπασχε από τη σπάνια γενετική διαταραχή του συνδρόμου floating-harbor, σύμφωνα με την Daily Mail εμφάνισε λίγες μέρες πριν διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό, ελαφρύ βήχα και στη συνέχεια ξεκίνησε να κάνει εμετούς.

Η μητέρα της μαθήτριας, Itohan Ehiggie, αφού κάλεσε τους γιατρούς, κρίθηκε απαραίτητο η 12χρονη να μεταφερθεί στο Royal Oldham Hospital.

Δύο μέρες μετά η Fabiana βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο του Μάντσεστερ και από ‘κει να παραπεμφθεί στο Νοσοκομείο Alder Hey στο Λίβερπουλ, μιας και δεν ήταν δυνατό να σταθεροποιηθούν τα επίπεδα οξυγόνου.

Θάνατος 12χρονης από κορωνοϊό: Είχε μόνο ελαφρύ βήχα έξι μέρες πριν

Έρευνα για τον θάνατο της μαθήτριας από κορωνοϊό

Καθώς έφευγε από το νοσοκομείο με κινητό αναπνευστήρα στις 7 Ιουνίου, η Fabiana υπέστη ανακοπή με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Εξαιτίας του τραγικού συμβάντος ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατό της στο Corcher Court του Rochdale στις 11 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail ένας γιατρός περιέγραψε την περίπτωσή της ως τη χειρότερη που είχε δει σε παιδί από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Μιλώντας στην έρευνα, η μητέρα της άτυχης 12χρονης, είπε ότι η Fabiana απολάμβανε τη μουσική, το φαγητό και να βοηθάει τους άλλους

«Δεν είχα δει άλλο παιδί να μεταφέρεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας τους τελευταίους 18 μήνες. Το σύνδρομο από το οποίο έπασχε ίσως να έπαιξε κάποιο ρόλο στο θάνατο αλλά δεν ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που την οδήγησε στο θάνατο. Το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο που της προκάλεσε ο κορωνοϊός έπαιξε σημαντικό ρόλο στο θάνατό της», σχολίασε ο δικαστικός ερευνητής, Nicholas Flanagan. Τέλος, να σημειωθεί πως η έρευνα για τον θάνατο της 12χρονης ολοκληρώθηκε σήμερα.

Προτεινόμενα