Θάνατος 12χρονης: Δεν έλυσε το μυστήριο του ξαφνικού θανάτου της 12χρονης Σωτηρίας η νεκροψία

12χρονη Σωτηρία: Έφυγε ξαφνικά από την ζωή από παθολογικά αιτία

Θλίψη και θρήνο έχει προκαλέσει η είδηση θανάτου ενός 12χρονου κοριτσιού, το οποίο έφυγε αιφνίδια από την ζωή, χωρίς να έχει ακόμη εξηγηθεί το πως και το γιατί.

Σε «παθολογικά αίτια» αποδίδεται μέχρι στιγμής ο αιφνίδιος θάνατος της 12χρονης Σωτηρίας από την Αγυιά Πατρών, καθώς τα πρώτα αποτελέσματα από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό του άτυχου κοριτσιού δεν έδωσαν απαντήσεις. Σύμφωνα με το Star, αυτό που αναφέρουν τα πρώτα αποτελέσματα, είναι πως δεν υπάρχουν εμφανείς κακώσεις, ούτε εξωτερικά ούτε εσωτερικά, ούτε και κάποιο άλλο εύρημα.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση της 12χρονης Σωτηρίας

Κάτι που σημαίνει ότι τη λύση στο μυστήριο και την τελική εικόνα, θα δώσει ο εργαστηριακός έλεγχος. Τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, αλλά και ο γονιδιακός έλεγχος που ζητήθηκε από το Ωνάσειο, θα βγουν σε περίπου τρεις μήνες. Μέχρι τότε οι Αρχές μένουν στη διατύπωση «παθολογικά αίτια».

Η 12χρονη Σωτηρία, ένα παιδί χωρίς κανένα παθολογικό ιστορικό, έπαθε ανακοπή καρδιάς την ώρα που κοιμόταν στο σπίτι της μαζί με τη μητέρα της και δεν επανήλθε παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ και των γιατρών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο), όπου διεκομίσθη.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης, περιέγραψε στο Star τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών: «Έγινε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια η οποία κράτησε περίπου μιάμιση  ώρα για να κρατηθεί στη ζωή. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό και στις 6:25 η μικρούλα “έφυγε” από τη ζωή. 

Ο θείος της 12χρονης μίλησε για τις δραματικές στιγμές:

Έχουμε ήδη στείλει αίμα σε συγκεκριμένο τμήμα, το οποίο ασχολείται με τον γονιδιακό έλεγχο και τα γονίδια του αιφνιδίου θανάτου, απλώς αυτά θέλουν πάρα πολύ χρόνο, περιμένουμε». Ο θείος της 12χρονης μίλησε για τις δραματικές στιγμές: «Ξύπνησε (σ.σ. η μητέρα) και είδε το παιδί χάλια. Πήρε το ασθενοφόρο, το οποίο ήρθε μέσα σε δέκα λεπτά. Έμεινε 40 λεπτά  στο σπίτι το ΕΚΑΒ, απλώς δεν τα κατάφερε. Την πήραν μετά διασωληνωμένη στο Ρίο. Είναι δύσκολο…». Συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην 12χρονη Σωτηρία, το Σάββατο 7 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά στη Λεύκα Πατρών.

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό