Θάνατος Τζωρτζίνας: Ποια είναι η ουσία τροπονίνη που βρέθηκε στα ύψη στον οργανισμό της και τι προκαλεί

Θάνατος Τζωρτζίνας: Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε τις εξελίξεις

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, έφεραν στο φως νέα στοιχεία τα οποία αναλύονται και προσπαθούν να συνδέσουν, τα γεγονότα αλλά και το τι μπορεί να έχει συμβεί στα τρία αυτά παιδιά που έχασαν την ζωή τους.

Ποια είναι λοιπόν η ουσία που εντοπίστηκε στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας σε υψηλές τιμές;

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι έρευνες για τη διαλεύκανση των αιτιών θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενός εκ των τριών παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό του άτυχου κοριτσιού και ονομάζεται «τροπονίνη», προκάλεσε το ερευνητικό ενδιαφέρον των ιατροδικαστών καθώς περιέχεται σε διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Η ουσία που οδήγησε στον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας

Καλά πληροφορημένες πηγές του Newsbomb.gr, εξηγούν ότι «η ουσία αυτή βρέθηκε στον οργανισμό του παιδιού σε ποσοστό που μας προβλημάτισε. Στο εξειδικευμένο εργαστήριο του ΑΠΘ θα φανεί σε τι ποσότητα χορηγήθηκε στο κορίτσι».

Οπώς αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του STAR, η «τροπονίνη» – ουσία της καρδιάς, έπρεπε να εμφανίζεται στον οργανισμό του παιδιού με τιμή έως 15 και εμφανίζεται στο 418!

Οι αστυνομικοί περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους το πόρισμα του ιατροδικαστή κ. Μπουσιάνη, ο οποίος έχει την εποπτεία της ιατροδικαστικής έρευνας για την Τζωρτζίνα.

Η τροπονίνη είναι μια πρωτεΐνη του μυός της καρδιάς, η οποία παράγεται σε περίπτωση βλάβης του τελευταίου και γι’ αυτό ανιχνεύεται μετά από ένα έμφραγμα. Αν στο αίμα του ασθενούς δεν ανιχνεύεται τροπονίνη, τότε οι ασθενείς θεωρούνται χαμηλού κινδύνου για έμφραγμα.

Τι δήλωσαν οι ειδικοί για τις ουσίες που βρέθηκαν στην Τζωρτζίνα

Ο κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας μιλώντας χθες Τρίτη στο MEGA, εξέφρασε την αγωνία του και ανέφερε πως υπάρχουν φάρμακα που θα μπορούσαν να έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στον αναπάντεχο θάνατο της Τζωρτζίνας και ουσίες που είναι ύποπτες για πρόκληση ακόμα και ανίατων ασθενειών.

«Μπορεί κανείς να προμηθευτεί πολλά φάρμακα από το φαρμακείο, χωρίς συνταγή και μερικά από αυτά, πραγματικά μπορεί δημιουργήσουν βλάβη στον οργανισμό και την καρδιά και να προκαλέσουν θάνατο από καρδιακή ανακοπή» σημείωσε ο κ. Σπαντιδέας.

Η ουσία που έχει εντοπιστεί στον οργανισμό της Τζωρτζίνας φαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, πως δεν χορηγήθηκε στο παιδί από θεράποντες γιατρούς. Αν αποδειχθεί επιστημονικά ότι αυτή προκάλεσε τον θάνατό της, το τμήμα Ανθρωποκτονιών θα πάρει τη σκυτάλη ταχύτατα και θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις, για να διαπιστωθεί ποιο ή ποια ήταν τα άτομα που ευθύνονταν.

«Η ουσία τροπονίνη είναι ένα ειδικό καρδιακό ένζυμο που αυξάνεται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ισχαιμίας, δηλαδή απώλειας οξυγόνου από την καρδιά. Προφανώς θα πρέπει να συνεκτιμηθεί. Αν μιλούσαμε για έναν πολύ μεγάλο άνθρωπο που είχε αγγεία στεφανιαία που ήταν αποφραγμένα, θα μιλάγαμε για ένα εν εξελίξει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Εάν μιλάμε για αυξημένη τροπονίνη σε έναν ασθενή που έχει πάρα πολύ καλά αγγεία, θα πρέπει να βρούμε το αίτιο», εξήγησε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο star.

«Είμαι βέβαιος ότι οι γιατροί θα έχουν σίγουρα αρκετά πλούσιο υλικό, εάν υπάρχει ένα τόσο εκκωφαντικό εύρημα σίγουρα θα το έχουν διερευνήσει. Και εδώ έχουμε το ευτύχημα ότι υπάρχει ένας καταγραφέας/απινιδωτής/βηματοδότης της πλήρους καρδιακής λειτουργίας του παιδιού», πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

Related posts

Συναγερμός: Η επόμενη πανδημία είναι κοντά και είναι πολύ πιθανόν να προκληθεί από τον ιό της γρίπης

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά

Πανıκός στον αέρα – Αναγκαστıκή προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»