Θάνος Πλεύρης: Εξετάζονται νέοι περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους

by Τόνια Τζαφέρη

Θάνος Πλεύρης: Οι νέες δηλώσεις επερχόμενους περιορισμούς

Ήταν κάτι αναμενόμενο και τελικά όντως η μετάλλαξη όμικρον ήρθε και έχει ανατρέψει τα πάντα με την μεταδοτικότητα της να είναι πραγματικά τρομακτική. Κάπως έτσι η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα πραγματικότητα την οποία έχει να διαχειριστεί.

Για νέους περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους πολίτες μελλοντικά έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Σκέψεις υπάρχουν στην επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας για νέα περιοριστικά μέτρα στους μη εμβολιασμένους πολίτες από το νέο έτος, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Θάνος Πλεύρης: Εξετάζονται νέοι περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους

Αναλυτικά τα νέα μέτρα που σκέφτεται η κυβέρνηση και ο Πλεύρης

Όπως είπε, χθες κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής για τα νέα μέτρα, κυρίαρχη ήταν η σκέψη να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και συγκεκριμένα να μην μπορούν να κάτσουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους, αν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό.

Τόνισε πως τα νέα μέτρα, αν αποφασιστούν θα έρθουν μετά την Πρωτοχρονιά. Παράλληλα, υπογράμμισε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο – δεν έχει ακόμα αποφασιστεί – όσοι έχουν κάνει τις δυο δόσεις του εμβολίου και έχουν παρέλθει 7 μήνες και δεν έχουν προχωρήσει στην αναμνηστική δόση να λογίζονται ως μη εμβολιασμένοι και έτσι να χάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Θάνος Πλεύρης: Εξετάζονται νέοι περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους

Αναφορικά με το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ο υπουργός Υγείας είπε ότι «δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια, προφανώς όχι στην ομάδα 18-28». Άφησε δε ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό να γίνει για τους άνω των 50 ετών.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν