«Θέλω τη ζωή μου πίσω»: Η 16χρονη που αντιμετωπίζει νευρολογικά προβλήματα λόγω του εμβολίου της Pfizer

Εμβόλιο Pfizer: «Θέλω τη ζωή μου πίσω»

Εμβόλιο Pfizer: Μία 16χρονη κοπέλα έκανε το εμβόλιο και αντιμετωπίζει νευρολογικά προβλήματα

Εμβόλιο Pfizer: Μία 16χρονη κοπέλα έκανε το εμβόλιο, διότι φοβήθηκε πως θα χάσει τη δουλειά της. Η Αμερικανίδα, Σάρα Γκριν, ήταν μια υγιής 16χρονη-μέχρι που ανέπτυξε νευρολογικά προβλήματα μετά την λήψη του εμβολίου COVID της Pfizer. Εντούτοις, οι γιατροί είπαν ότι τα τρέμουλα, τα τικ και οι εξουθενωτικές ημικρανίες δεν θα μπορούσαν να προκληθούν από το εμβόλιο.

Μιλώντας στο «The Defender», η Σάρα και η μητέρα της, Μαρί Γκριν, δήλωσαν ότι αισθάνονται αβοήθητες, επειδή κανείς δεν θα αναγνωρίσει πως όλα αυτά προήλθαν από το εμβόλιο.

Η Σάρα έλαβε την δεύτερη δόση Pfizer στις 4 Μαΐου και αμέσως αντιμετώπισε πονοκέφαλο στην βάση του λαιμού της που επιδεινώθηκε στους κροτάφους της. Είπε ότι ένιωθε σαν “χτυπήθηκε από λεωφορείο”. Κοιμήθηκε με την ελπίδα ότι θα ξεκουραστεί και θα περάσει. Οι πονοκέφαλοι, όμως, δεν εξαφανίστηκαν ποτέ και στις επόμενες τρεις εβδομάδες, η Σάρα ανέπτυξε μικρές συσπάσεις στο πρόσωπο.

«Το βράδυ της 23ης Μαΐου, πήγα στον μπαμπά μου επειδή ο λαιμός μου είχε αρχίσει να σφίγγεται κάθε 15 δευτερόλεπτα», είπε η Σάρα.

Καθώς τα συμπτώματα της Σάρα επιδεινώθηκαν, οι γονείς της την μετέφεραν στο νοσοκομείο Johnston Health στο Smithfield της Βόρειας Καρολίνας. Κατά την άφιξη οι γιατροί παρατήρησαν ότι η Σάρα είχε συνεχή τρέμουλα. Η μητέρα της είπε ότι ο γιατρός κοίταξε κάτω και παρατήρησε ότι το δεξί πόδι της Σάρα είχε επίσης τρέμουλο.

Εμβόλιο Pfizer: «Θέλω τη ζωή μου πίσω»

Όλα όσα έδειξαν οι εξετάσεις του εμβολίου της Pfizer

H μαγνητική και οι αξονικές της τομογραφίες ήταν φυσιολογικές. Μετά από δύο μέρες γιατρός είπε ότι η Σάρα είχε νευρικό σπασμό και έπρεπε να δει έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας.

Κατά την διάρκεια της μαγνητικής τομογραφίας η μητέρα της Σάρα είπε, ότι σταμάτησε να αναπνέει. Έπρεπε να τραβηχτεί από το μηχάνημα και να διασωληνωθεί. Δύο ώρες αργότερα μπήκε ο γιατρός και είπε ότι επρόκειτο να στείλουν την Σάρα στο σπίτι.

«Δεν επρόκειτο καν να την παραπέμψουν σε νευρολόγο. Είπαν ότι ήταν απλώς ένα νευρικό ξέσπασμα και ότι έπρεπε να δει έναν θεραπευτή».

Όταν η Γκρίν ρώτησε τον γιατρό αν το εμβόλιο θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάσταση της κόρης της, έγινε πολύ επιθετικός και της είπε: «Δεν μπορούμε να κατηγορούμε τα πάντα για το εμβόλιο».

Όταν η Σάρα μπήκε τελικά σε νευρολόγο στις 6 Ιουνίου, η κα Γκριν ρώτησε ξανά, αν η κατάσταση της Σάρας σχετίζεται με το εμβόλιο. Ο γιατρός απάντησε ότι η Σάρα είχε διαταραχή λειτουργικής κίνησης. Δεν σχετίζεται με το εμβόλιο. Οι άνθρωποι αγχώνουν τον εαυτό τους για το εμβόλιο και είναι ψυχοσωματικό.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Σπάνιων Διαταραχών, η διαταραχή λειτουργικής κίνησης είναι ένας τύπος λειτουργικής νευρολογικής διαταραχής που εμφανίζεται, όταν υπάρχει πρόβλημα με την λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Η πάθηση μπορεί να περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία νευρολογικών συμπτωμάτων, όπως τρέμουλο, δυστονία, σπασμωδικές κινήσεις (μυοκλωνία) και προβλήματα βάδισης (διαταραχή βάδισης).

Εμβόλιο Pfizer: «Θέλω τη ζωή μου πίσω»

Εμβόλιο Pfizer: «Το εμβόλιο την επηρέασε ψυχοσωματικά»

Η κα Γκριν δεν συμφωνεί με την εκτίμηση του γιατρού ότι η αντίδραση της Σάρα ήταν «ψυχοσωματική»:

«Όταν προσπάθησα να το εξηγήσω στον νευρολόγο της, είπε ότι έπρεπε να σταματήσω να επικεντρώνομαι στο τι προκάλεσε την ασθένεια. Μου έλεγε να επικεντρωθώ στο να γίνει καλά η κόρη μου. Δουλεύει σε φαστ φουντ κάτι που θεωρείται πρώτη γραμμή και τους έπεισαν ότι, στο τέλος, το εμβόλιο θα επιβληθεί. Ως δώρο τους έδιναν μία ντουζίνα ντόνατ, έτσι τα παιδιά πήγαν και έκαναν το εμβόλιο», συμπλήρωσε.

Η κα Green είπε ότι ούτε εκείνη ούτε ο σύζυγός της έκαναν εμβόλιο για τον COVID. Όταν η Σάρα είπε ότι ήθελε να το πάρει, η κα Γκρίν της εξήγησε τις επιφυλάξεις της.

«Μας έχουν ρωτήσει πολλές φορές γιατί το έκανε και εμείς όχι. Ήρθε όντως σε εμάς και μας είπε ότι το ήθελε, αλλά δεν ξέραμε ότι το είχε αποφασίσει. Είχαμε μια συζήτηση για αυτό, αλλά η δουλειά της και τα δωρεάν κίνητρα που απευθύνονταν στους νέους – η Krispy Kreme τους πρόσφερε δώδεκα δωρεάν λουκουμάδες». Είπε η άτυχη μητέρα.

Έχουν περάσει μήνες και η Σάρα δεν είναι ακόμα καλά. Έπρεπε να εγκαταλείψει δύο μαθήματα κολλεγίου αυτό το εξάμηνο λόγω των συμπτωμάτων της.

«Μόλις είχε αρχίσει να οδηγεί αλλά δεν μπορεί να οδηγήσει, γιατί δεν μπορεί να κοιτάξει ψηλά ή να γυρίσει το κεφάλι της προς τα δεξιά χωρίς αυτό να προκαλέσει σπαστικά τρέμουλα. Επίσης, δεν μπορεί να γράψει », είπε κα Γκριν και κατέληξε: «Έχει συνεχείς συσπάσεις, όπως κάποιος που πάσχει από την νόσο του Πάρκινσον».

Η μικρή Σάρα εύχεται πλέον να πάρει την ζωή της πίσω!

Τα συμπτώματα της Σάρα επιδεινώθηκαν σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. H μόνη θεραπευτική επιλογή που της συνέστησαν ήταν ένα φάρμακο παρόμοιο με το Benadryl.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα