Θεματικά πάρκα: Πότε θα ανοίξει ξανά η Disneyland και τα υπόλοιπα θεματικά πάρκα

Θεματικά πάρκα: Ποιο είναι το μέλλον των θεματικών πάρκων ανά τον κόσμο

Θεματικά πάρκα: Προς άνοιγμα των μικρών και μεσαίων θεματικών πάρκων προχωρά η πολιτεία Καλιφόρνια, ΗΠΑ, στην οποία βρίσκεται η Disneyland. Αυτή η απόφαση πάρθηκε τη στιγμή που οι ΗΠΑ μετρούν συνολικά σχεδόν 230.000 νεκρούς και 8,5 εκατομμύρια κρούσματα. Οι Αμερικανικές Αρχές λοιπόν, πήραν την πολυαναμενόμενη απόφαση να ανοίξουν στην Καλιφόρνια. Ωστόσο, η βιομηχανία τουρισμού χαρακτηρίζει τις οδηγίες ανοίγματος «αυθαίρετες».

Η πολιτεία λοιπόν αποφάσισε να ανοίξει τα θεματικά πάρκα μικρού και μεσαίου μεγέθους, ωστόσο η πληρότητα να είναι μόνο στο 25%. Επίσης, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα προηγούμενης κράτησης εισιτηρίου.

Άλλα θεματικά πάρκα, όπως τα Universal Studios, η Disneyland και το Six Flags πρόκειται να παραμείνουν κλειστά για πολύ καιρό ακόμα.

Υπό ποιες προϋποθέσεις θα γίνει το άνοιγμα και ποιες είναι οι αντιδράσεις

Τα μεγάλα θεματικά πάρκα θα μπορούν να ανοίξουν ξανά, μόνο όταν η περιοχή στην οποία βρίσκονται θα χαρακτηριστεί ως «κίτρινη». Δηλαδή αυτού του χαμηλού κινδύνου.

Η Καλιφόρνια διαθέτει σύστημα χρωμάτων, τεσσάρων επιπέδων, με βάση τα ποσοστά μόλυνσης.

Πάρκα όπως η Disneyland θα μπορούσαν να παραμείνουν κλειστά για εβδομάδες ή και μήνες, με βάση την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή του Los Angeles και στο Orange County.

Οι δύο κομητείες βρίσκονται επί του παρόντος στα δύο υψηλότερα επίπεδα, «μωβ» και «κόκκινο».

Ο πρόεδρος της Univerasal Studios Hollywood, Karen Irwin, δήλωσε ότι οι οδηγίες είναι επαίσχυντες. «Αγνοεί την επιστήμη, τη λογική και την οικονομική καταστροφή που θα υποστούν οι χιλιάδες υπάλληλοί μας».

Ο δε πρόεδρος της Disneyland πρόσθεσε «Θέλουμε οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Αυτές οι κατευθυντήριες θα μας κρατήσουν κλειστά για το απώτερο μέλλον. Χιλιάδες άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά και εισόδημα».

Τέλος, ο Σύλλογος Δραστηριοτήτων και Πάρκων Καλιφόρνιας δήλωσε «Τα θεματικά πάρκα έχουν ανοίξει και λειτουργούν με ασφάλεια, σε όλο τον κόσμο, για μήνες».

Related posts

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη