Θεοδωρικάκος: «Για τέταρτο μήνα χαμnλότερες οι τıμές στα σούπερ μάρκετ»

by Maria Giannoutsou
Θεοδωρικάκος: «Για τέταρτο μήνα χαμnλότερες οι τıμές στα σούπερ μάρκετ»

«Η κυβέρνηση εργάζεται για να αυξήσει όσο γίνεται περισσότερο το εισόδημα των πολιτών, ενισχύοντας τους εργαζόμενους, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον Real FM και πρόσθεσε πως η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος είναι υπόθεση όλης της κυβέρνησης, όχι μόνο ενός υπουργού.
«Το ότι για τέταρτο συνεχόμενο μήνα πέφτουν οι τιμές είναι πολύ θετική είδηση όπως και το ότι αποδίδει το καλάθι του μαθητή», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και υπογράμμισε πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat ο πληθωρισμός τροφίμων στη χώρα μας είναι 1,8% έναντι 2,4% που είναι ο μέσος όρος στην Ε.Ε.

«Η πολιτική μας έχει αποτελέσματα και θα συνεχίσουμε», τόνισε ο υπουργός ενώ στάθηκε και «στην απέραντη καταστροφολογία, όπως είπε χαρακτηριστικά, που χρησιμοποιείται από την αντιπολίτευση για να καλυφθούν τα αδιέξοδά της». Επιχειρείται μία τρομοκρατία, είπε ο υπουργός και ανέφερε ως παράδειγμα τη σφαγή 10.000 προβάτων τον Αύγουστο και τις δηλώσεις ορισμένων που έλεγαν ότι θα υπάρχουν ελλείψεις και θα ανέβουν οι τιμές.

«Όλοι μαζί ως καταναλωτές πρέπει να βάλουμε πλάτη επιλέγοντας αυτό που μας συμφέρει: το φθηνότερο και το καλύτερο» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και ανέφερε πως εξετάζονται μέτρα για περισσότερες εναλλακτικές στους πολίτες, ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στους παραγωγούς.

«Όσο είναι οι αυξήσεις στα τρόφιμα είναι και οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και εξήγησε την πολιτική του υπουργείου Ανάπτυξης για τον πληθωρισμό τροφίμων και βασικών ειδών διαβίωσης που είναι στην αρμοδιότητά του.

Όπως είπε: «Ακολουθούμε την πιο σκληρή νομοθεσία που υπάρχει στην Ευρώπη για τον έλεγχο των τιμών. Καλέσαμε τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, και τους ζητήσαμε να μειώσουν το μεσοσταθμικό κέρδος για να στηρίξουν όσους έχουν ανάγκη. Ψηφίσαμε νόμο με τον οποίο απαγορεύεται στις επιχειρήσεις να έχουν κέρδος μεγαλύτερο από εκείνο που είχαν τον Δεκέμβριο του 2021, θέμα για το οποίο ελέγχει η ΔΙΜΕΑ 26 μεγάλες εταιρείες σε χιλιάδες κωδικούς».

Είπε ακόμη ότι με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου

Προτεινόμενα