Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Μάσκα και μέσα στο σπίτι μας»

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Μάσκα και μέσα στο σπίτι μας»

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Σπουδαία η χρήση της μάσκας την στιγμή που η Ελλάδα φλέγεται

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Για την ανάγκη χρήσης της μάσκας, μίλησε ο γνωστός πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η μάσκα είναι πιο αναγκαία από ποτέ, τώρα που αιωρούνται σωματίδια που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να χρησιμοποιήσουμε τις μάσκες, που ευτυχώς τις έχουμε όλοι λόγω πανδημίας. Οι μάσκες θα συγκρατήσουν ένα σημαντικό ποσοστό από τα σωματίδια, τα οποία αιωρούνται στην ατμόσφαιρα. Αυτά, όταν εισέρχονται στο αναπνευστικό προκαλούν φλεγμονή»

«Όλοι πρέπει να είμαστε σε εσωτερικούς χώρους. Το αιρ-κοντίσιον πρέπει να το έχουμε σε λειτουργία ανακύκλωσης του εσωτερικού αέρα, ώστε να μην παίρνει αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον γεμάτος σωματίδια. Αν είμαστε από εξωτερικό περιβάλλον και μπαίνουμε σπίτι, πρέπει να πλενόμαστε πολύ καλά. Πρέπει να φεύγουν τα σωματίδια από τους βλεννογόνους, από τα μάτια, από τη μύτη, από το υπόλοιπο σώμα μας, για να μειώσουμε τις συνέπειες αυτής της περιβαλλοντικής ρύπανσης που συμβαίνει μετά από κάθε φωτιά».

Μάλιστα πρότεινε τη χρήση μάσκας ακόμα και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Μάσκα και μέσα στο σπίτι μας»

Δείτε τις δηλώσεις του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα