Θεοφάνεια: Στα Ιωάννινα οι πιστοί που θέλουν να εκκλησιαστούν θα πρέπει να κάνουν τηλεφωνική κράτηση!

Θεοφάνεια: Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος

Θεοφάνεια: Με ένα πρωτόγνωρο τρόπο θα πραγματοποιηθεί αύριο ο εκκλησιασμός των Θεοφανείων στα Ιωάννινα. Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία πιστοί θα «κάνουν κράτηση» τηλεφωνικά για να εκκλησιαστούν.

Σύμφωνα με τα ipeirotika.gr, στην ανακοίνωση αναφέρεται «Παρακαλούνται οι πιστοί που επιθυμούν να εκκλησιαστούν την ημέρα της εορτής των Θεοφανείων να τηλεφωνήσουν εγκαίρως στους ιερούς ναούς για να γνωρίζουν ακριβώς την ώρα εκκλησιασμού τους, ώστε να αποφευχθούν εντάσεις και κάθε ταλαιπωρία».

Οι ακολουθίες θα τελεστούν τις ώρες 07:30 – 08.30, 08:30-09:30 και 09:30 -10:30. Οι τρεις ακολουθίες θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις ναούς με την παρουσία 25 πιστών στο εσωτερικό τους. Η απόσταση μεταξύ των πιστών θα είναι τουλάχιστον 2 μέτρων και θα υπάρχει ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά.

Κατά την έξοδο από το ναό, όσοι πιστοί το επιθυμούν θα παίρνουν αντίδωρο, καθώς και αγιασμό σε ειδικό φιαλίδιο.

Χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να παρακούσει τα μέτρα της κυβέρνησης για τον εορτασμό των Θεοφανείων

Ένταση έχει προκύψει μεταξύ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και της κυβέρνησης, σχετικά με το κλείσιμο των εκκλησιών για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Μετά τη χθεσινή σύσκεψη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αποφασίστηκε να μην ακολουθήσει η εκκλησία τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Μάλιστα θα υπάρξει προσφυγή και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ζήτημα.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρας ανέφερε «Εννέα μήνες η εκκλησία συμμορφώθηκε πλήρως σε όλα τα μέτρα. Δέχθηκε να είναι εντελώς κλειστές οι εκκλησίες στην πρώτη καραντίνα. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τη στροφή της κυβέρνησης. Όταν γίνεται μια συμφωνία από τα δύο μέρη, και κάποιο από τα δύο μέρη αποφασίζει να την αλλάξει, τουλάχιστον θα πρέπει να ενημερώσει το άλλο μέρος. Pacta sunt servanda. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Για την Εκκλησία το ζήτημα του εορτασμού των Θεοφανείων ήταν κόκκινη γραμμή».

Related posts

Αυτό που “έτρεμαν” Βασιλόπουλος και The Mart: Ρωσικός κολοσσός μάρκετ με χαμηλές τιμές ανοίγει σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Auτή είναι η νέα ημερομηνία που μεταφέρεται η Πρωτομαγιά – Τετραήμερο τους εργαζόμενους

Πρώτη θέση παγκοσμίως η Αθήνα για τον καλύτερο λóγο – Περήφανοι όλοι οι Αθηναίοι, τpομερή πρωτιά