Θεολόγος Μαλεσίνας: Ο 14χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό, πέρναγε με το ποδήλατο και έβαζε φωτιές γιατί «του άρεσε ο καπνός»

by Newsroom i-diakopes.gr
Θεολόγος Μαλεσίνας: Ο 14χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό, πέρναγε με το ποδήλατο και έβαζε φωτιές γιατί «του άρεσε ο καπνός»

14χρονος εμπρηστής: Συνελήφθη για τις φωτιές στο Θεολόγο Μαλεσίνας

14χρονος εμπρηστής: Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε στην τοπική κοινωνία του Θεολόγου Μαλεσίνας η είδηση ότι ένας 14χρονος φέρεται να είναι ο υπεύθυνος για τις αλλεπάλληλες φωτιές. Φωτιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεκεντές, «κάθε φορά που εκδηλωνόταν μία πυρκαγιά, πέρναγε από το σημείο με το ποδήλατό του ο 14χρονος». Όταν τελικά τον συνέλαβαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ομολόγησε τις πράξεις του και τους είπε ότι το έκανε γιατί του άρεσε να βλέπει φωτιά και καπνό.

Θεολόγος Μαλεσίνας: Ο 14χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό, πέρναγε με το ποδήλατο και έβαζε φωτιές γιατί «του άρεσε ο καπνός»

«Περιμέναμε ότι πίσω από τις 13 φωτιές σε διάστημα 2 εβδομάδων θα υπήρχε δόλος, ωστόσο όταν είδαμε ότι όλα αυτά προκλήθηκαν από ένα παιδί δεν το πιστεύαμε», τόνισε ο δήμαρχος για να προσθέσει ότι επί 12 ημέρες καθηλώθηκαν στην περιοχή αστυνομία, πυροσβεστική και στρατός καθώς ανά δύο 24ώρα ξεσπούσε ένα νέο μέτωπο.

Κατά πάσα πιθανότητα τόσο ο φερόμενος ως δράστης όσο και οι γονείς του θα αφεθούν ελεύθεροι. Και αυτό γιατί ο έφηβος γιατί δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Όσογια τους γονείς γιατί θα αντιμετωπίσουν πλημμεληματικές κατηγορίες (αμέλεια).

Το χρονικό της υπόθεσης του 14χρονου εμπρηστή

Οι άνθρωποι του Ανακριτικού της Π.Υ. Λαμίας και οι αστυνομικοί της Υ.Α. Λαμίας, επί 12 ημέρες συγκέντρωναν στοιχεία από ευρήματα στον τόπο των 13 πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το ανωτέρω διάστημα. Επίσης αξιολογούσαν καταθέσεις μαρτύρων, και συγκέντρωναν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, προκειμένου να δέσουν την υπόθεση και να καταλήξουν στον ανήλικο, καθ’ ομολογία εμπρηστή.

Ο νεαρός προσήχθη το πρωί της Τετάρτης στο ΠΚ Αταλάντης. Εκεί και κρατείται έχοντας ομολογήσει τις πράξεις του και σήμερα Πέμπτη θα οδηγηθεί μαζί με τους γονείς του στον εισαγγελέα.

Το μοιραίο λάθος του, φαίνεται να ήταν η τελευταία πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (17/8) στην είσοδο του Θεολόγου στον Προφήτη Ηλία. Πυρκαγιά που σβήστηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών.

Η δράση του όμως είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα στις 5 Αυγούστου με τέσσερις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σχεδόν συγχρόνως. Και αυτό ενώ η θερμοκρασία στην περιοχή άγγιζε ή ξεπερνούσε τους 44 βαθμούς.

Αποκορύφωμα της εγκληματικής συμπεριφοράς ήταν η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 6 Αυγούστου στον ΟΣΜΑΕΣ που κατέστρεψε ολοσχερώς ή μερικώς 23 σπίτια, εκτάσεις καλλιεργήσιμες με ελιές, καθώς και ένα jcb του Δήμου Λοκρών, ενώ κινδύνευσαν ακόμη περισσότερες περιουσίες ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φωτογραφία εξωφύλλου του άρθρου αποτελείται από φωτογραφίες αρχείου.

Προτεινόμενα