Θεσσαλονίκη άνοιγμα αγοράς: Μεγάλες ουρές έξω από τα καταστήματα την πρώτη μέρα λειτουργίας

Θεσσαλονίκη άνοιγμα αγοράς: Οι πολίτες έσπευσαν στα μαγαζιά την πρώτη μέρα λειτουργίας του λιανεμπορίου

Θεσσαλονίκη άνοιγμα αγοράς: Πρεμιέρα σήμερα για το λιανεμπόριο. Τα καταστήμα άνοιξαν ξανά και θα υποδέχονται πλέον τους καταναλωτές στο εσωτερικό τους, με όλα τα μέτρα ασφαλείας. Από το πρωί, συνωστισμός παρατηρείται σε καταστήματα μεγάλων αλυσίδων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι καταναλωτές σχηματίζουν ουρές ώστε να εισέλθουν στο εσωτερικό των καταστημάτων και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Σύμφωνα με φωτογραφίες του voria.gr, διακρίνονται οι ουρές που έχουν σχηματιστεί από καταναλωτές έξω από τα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων. Δεν επικρατεί ίδια εικόνα στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο των μικρών καταστημάτων όπου υπάρχουν το πολύ δύο με τρεις πελάτες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένας έμπορος «Για εμάς σήμερα είναι μία μικρή γιορτή, ανοίγει η αγορά με περιορισμούς που είναι απαραίτητοι, αλλά ο καταναλωτής, στο χρονικό περιθώριο των δύο ωρών που έχει στη διάθεση του, μπορεί να κάνει τα ψώνια του από όποιο κατάστημα επιθυμεί χωρίς ραντεβού».

Θεσσαλονίκη άνοιγμα αγοράς: Ουρές έξω από καταστήματα για αγορές

Θεσσαλονίκη άνοιγμα αγοράς: Ουρές έξω από καταστήματα για αγορές

Θεσσαλονίκη άνοιγμα αγοράς: Ουρές έξω από καταστήματα για αγορές

Οι έμποροι αναμένουν να κάνουν τζίρο 2,5 δις ευρώ καθώς είναι σε ισχύ και οι χειμερινές εκπτώσεις

Το άνοιγμα των καταστημάτων είναι εξαιρετικά ευτυχές για τους εμπόρους. Οι χειμερινές εκπτώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν το 70%. Ο στόχος είναι να βγει τζίρος 2,5 δις. ευρώ σε σχέση με τα 5 δις ευρώ που είχαν τα καταστήματα πέρσι τέτοια εποχή από τις εκπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας μπορεί να ξεκινά από τις 7 το πρωί αλλά να ολοκληρώνεται στις 8 το βράδυ. Καθώς ισχύει κανονικά η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ.

Για να επισκεφθείτε τα καταστήματα λιανεμπορίου, μπορείτε να στείλετε τον κωδικό μετακίνησης 2 στο 13033.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν