Θεσσαλονίκη: Άστεγος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός – Θρίλερ με δεύτερο θάνατο λίγες ώρες μετά

by Εύα Ζαχαριάδη
Θεσσαλονίκη: Άστεγος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός – Θρίλερ με δεύτερο θάνατο λίγες ώρες μετά

Θεσσαλονίκη: Η τραγική ιστορία του 50χρονου Γιώργου

Το περασμένο Σάββατο, ο 50χρονος Γιώργος, άφησε την τελευταία του πνοή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο κύριος Γιώργος ήταν ένας άστεγος άντρας ο οποίος κουβαλούσε και αυτός τον δικό του Γολγοθά.

Ο 50χρονος Γιώργος, εντοπίστηκε νεκρός περίπου στις 6 το πρωί, στο μέρος που χρησιμοποιούσε τον τελευταίο καιρό ως κατάλυμα, πλησίον της ΧΑΝΘ, στο κέντρο της πόλης. Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, με συχνές κρίσεις επιληψίας αλλά και θέμα αλκοολισμού καθώς δεν μπορούσε να απεξαρτηθεί.

Σύμφωνα με την Κυριακή Φράγκου, πρόεδρο της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων, τον 50χρονο εντόπισε νεκρό ο καλύτερος του φίλος, ο Άρης, με τον οποίο μοιράζονταν τον ίδιο χώρο για να κοιμηθούν. “Πήγε να τον ξυπνήσει στις έξι το πρωί, ωστόσο δεν αντιδρούσε. Ανησύχησε και ζήτησε βοήθεια από διερχόμενους περαστικούς οι οποίοι ειδοποίησαν ασθενοφόρο, όμως ήταν ήδη αργά”, ανέφερε στο protothema.gr η “μητέρα” των αστέγων, όπως είναι γνωστή από το έργο της στη Θεσσαλονίκη.

Λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε ο συγκεκριμένος άνδρας, χρειάστηκε να μεταφερθεί τουλάχιστον δύο φορές με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα, ενώ είχε αρνηθεί την φιλοξενία στο Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως συμβαίνει με αρκετούς ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες αστεγίας και αρνούνται να κοιμηθούν σε διαφορετικό χώρο από το σημείο που έχουν βρει στον δρόμο.

Στη φωτογραφία ο άστεγος που πέθανε, μαζί με την Κυριακή Φράγκου:

Θεσσαλονίκη: Άστεγος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός – Θρίλερ με δεύτερο θάνατο λίγες ώρες μετά

“Οι άστεγοι μετακομίζουν και αλλάζουν πολύ συχνά στέκια και μέρος. Σπάνια είναι κάπου συγκεκριμένα και όταν έχουν τον δικό τους χώρο, δεν τον αποχωρίζονται ποτέ, ακόμα και με ακραία καιρικά φαινόμενα. Δένονται με τον χώρο, με τους ανθρώπους που περνάνε και τους λένε “καλημέρα” και, φυσικά, με τα κέρματα που τους αφήνουν”, ανέφερε η κα. Φράγκου. “Δεν είναι απόλυτο πως δεν υπάρχει στέγαση και ότι δεν μεριμνά το κράτος, αφού υπάρχει και η άλλη μεριά με τους αστέγους να αρνούνται τη βοήθεια. Όπως, δηλαδή, και στην περίπτωση του άστεγου που πέθανε στην πλατεία Αριστοτέλους την περίοδο των Χριστουγέννων. Επανειλημμένα, τόσο ο δήμος Θεσσαλονίκης όσο και η Εθελοντική Διακονία Αστέγων, του είχαμε πει να μεταφερθεί στο Υπνωτήριο Αστέγων, ωστόσο δεν δέχθηκε. Είναι δύσκολο να μπουν σε έναν ρυθμό με πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει συχνό μπάνιο, επίσκεψη σε γιατρό και συμβίωση με άλλους ανθρώπους”, συμπλήρωσε.

Θεσσαλονίκη: Άστεγος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός – Θρίλερ με δεύτερο θάνατο λίγες ώρες μετά

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη με έναν ακόμα νεκρό την Κυριακή

Μόλις 27 ώρες μετά από τον θάνατο του 50χρονου αστέγου, ένας ακόμα άνδρας εντοπίστηκε νεκρός, το πρωί της Κυριακής, στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού της Θεσσαλονίκης, πλησίον της εκκλησίας των Αγίων Πάντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διερχόμενοι πολίτες τον εντόπισαν αναίσθητο και κάλεσαν την Αστυνομία στις 10.55. Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στο σημείο μαζί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο ο μεσήλικας άνδρας ήταν ήδη νεκρός. Ο χώρος αποκλείστηκε προσωρινά, μέχρι να εξακριβωθεί ότι δεν προκύπτουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας. Και σε αυτήν την περίπτωση, όλα τα στοιχεία δείχνουν, μέχρι στιγμής, ότι ο άνδρας, άνω των 50 ετών κατέληξε από παθολογικά αίτια.

Για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, μέχρι αυτή την ώρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να φανερώνουν την ταυτότητα του, ενώ είναι άγνωστος τόσο στην αστυνομία όσο και στις κοινωνικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με το σημείο που εντοπίστηκε νεκρός και τα πράγματα που βρέθηκαν ακριβώς δίπλα από το σώμα του, εκτιμάται ότι πρόκειται για άνθρωπο που ζούσε σε συνθήκες αστεγίας.

Η νεκροψία – νεκροτομή αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια των δύο θανάτων.

Προτεινόμενα