Θεσσαλονίκη: Έφεδροι περπάτησαν 26 χιλιόμετρα για να τιμήσουν την απελευθέρωση της πόλης

Θεσσαλονίκη: Η πορεία 5,5 ωρών των εφέδρων κατέληξε στον Λευκό Πύργο

Θεσσαλονίκη: Μέλη και φίλοι της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων περπάτησαν 26 χιλιόμετρα για να τιμήσουν την απελευθέρωση της πόλης. Η πορεία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 25 Οκτωβρίου. Η πορεία ξεκίνησε στις 11 το πρωί από το χωριό Γέφυρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. Ολοκληρώθηκε 5,5 ώρες μετά στο Λευκό Πύργο. Η πορεία των 26 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκε με σκοπό να τιμηθεί η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Οθωμανούς την 27η Οκτωβρίου 1912.

Θεσσαλονίκη: Έφεδροι περπάτησαν 26 χλμ. για να τιμήσουν την πόλη

Ένας έφεδρος λιποθύμησε και χτύπησε στο κεφάλι

Στο τέλος της πορείας, κατά την άφιξή τους στο Λευκό Πύργο, οι έφεδροι είπαν τον εθνικό ύμνο μπροστά από το μνημείο της πόλης και αποχώρησαν. Στο σύνολό τους, συμμετείχαν στην πορεία 67 άτομα, ντυμένοι όλοι στα χακί, φορούσαν μάσκες και τηρούσαν αποστάσεις. Η πορεία των 26 χιλιομέτρων ήταν συμβολική, ώστε να κάνουν μία προσομοίωση της απελευθέρωσης των ελληνικών στρατευμάτων από τους Οθωμανούς.

Ωστόσο, την ώρα που η πορεία κατέληξε στον Λευκό Πύργο και λίγο πριν οι έφεδροι απαγγείλουν τον εθνικό ύμνο, ένας εξ’ αυτών λιποθύμησε και τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο και τον παρέλαβε. Πρόκειται για 47χρονο άνδρα που έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα