Θεσσαλονίκη επίταξη κλινικών: Μεταφορά δύο ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές

by Αντώνης Βαλμάς

Θεσσαλονίκη επίταξη κλινικών: Διακομιδή δύο ασθενών από ιδιωτικές κλινικές σε άλλες μονάδες προκειμένου οι πρώτες να μετατραπούν σε κλινικές Covid-19

Θεσσαλονίκη επίταξη κλινικών: Στο πλαίσιο της επίταξης ξεκίνησε η μεταφορά νοσηλευόμενων ασθενών από ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη σε άλλες ιδιωτικές μονάδες. Η διακομιδή έγινε ώστε να πραγματοποιηθεί η μετατροπή των πρώτων σε κλινικές Covid-19.

Σε δήλωση του είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός. «ο κορωνοϊός βρήκε άπαντες απροετοίμαστους και χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο». Να τονιστεί ότι ο κ. Γρηγόρης Σαραφιανός είναι ιδιοκτήτης της κλινικής «Λυσίμαχος». Η οποία είναι μία από τις δύο (σ.σ.: Euromedica η άλλη) στις οποίες έγινε επίταξη από την Πολιτεία. Η επίταξη γίνεται το πλαίσιο της αποσυμφόρησης των δημόσιων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που δέχονται πλέον ασφυκτική πίεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο τη δεδομένη χρονική στιγμή, στη συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική, η οποία διαθέτει 100 κλίνες, νοσηλεύονται περίπου 50 ασθενείς. Παράλληλα εξυπηρετεί και 25 νεφροπαθείς που επισκέπτονται μέρα παρά μέρα για αιμοκάθαρση.

Ξεκίνησε η διαδικασία της επίταξης για να μετατραπούν οι ιδιωτικές κλινικές σε κλινικές COVID-19

 Θεσσαλονίκη επίταξη κλινικών: Άρχισε η μεταφορά των ασθενών

Αυτή την ώρα, όπως είπε και το GRTimes, ασθενοφόρα κάνουν την διακομιδή των ασθενών. Οι ασθενείς νοσηλεύονταν στην κλινική Σαραφιανός επί της οδού Ιουστινιανού στη Θεσσαλονίκη προς άλλη ιδιωτική μονάδα υγείας της πόλης.

Ειδικότερα ο κ. Γρηγόρης Σαραφιανός, δήλωσε. «Πληροφορήθηκα από τα κανάλια σήμερα το πρωί για την επίταξη. Είχα πάρει χθες το έγγραφο για να το προωθήσω στους συναδέλφους. Στο οποίο η κυβέρνηση ζητά να παραχωρήσουν οι κλινικές της Θεσσαλονίκης 200 κλίνες ΜΕΘ μέχρι τις 9 το βράδυ. Μέχρι χθες, η απάντηση ήταν ότι χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να αποσυμφορήσουμε το σύστημα υγείας, παίρνοντας τους ασθενείς που είναι non covid. Οι ασθενείς με κορωνοϊό θα νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτή ήταν η συμφωνία και τον Μάρτιο στην πρώτη φάση της πανδημίας, και τώρα τον Σεπτέμβρη. Μέχρι προχθές που υπήρξε μια σύσκεψη στα γραφεία της Θεσσαλονίκης της ΥΠΕ»

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo