Θεσσαλονίκη εστίαση: Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων φοβούνται για μαζικά λουκέτα το 2021

Θεσσαλονίκη εστίαση: Δύσκολη χρονιά προβλέπεται το 2021 για τον κλάδο της εστίασης

Θεσσαλονίκη εστίαση: Ιδιαίτερα φοβισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και άλλων χώρων εστίασης στη Θεσσαλονίκη. Ο κορονοϊός όχι απλά έχει ταράξει τα νερά του, αλλά ουσιαστικά έχει αδρανοποιήσει παντελώς τις επιχειρήσεις τους.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ένας εστιάτορας στο Voria.gr, «Και βέβαια ανησυχώ για την επόμενη χρόνια, είμαστε κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, με θολό το τοπίο για το πότε τελικά θα ανοίξουμε τις επιχειρήσεις μας. Αλλά και όταν επαναλειτουργήσουμε δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν ακόμη και οι μόνιμοι πελάτες μας. Όλα αλλάζουν από μέρα σε μέρα, ο κόσμος νιώθει ανασφάλεια. Χρειαζόμαστε ένα πακέτο μέτρων στήριξης με πιο μόνιμο ορίζοντα και όχι μήνα με τον μήνα και “βλέποντας και κάνοντας”. Υπό κανονικές συνθήκες αυτές τις ημέρες και από τα μέσα Δεκέμβρη έως τα μέσα του επόμενου μήνα θα είμασταν γεμάτοι από κόσμο. Για την εστίαση διαχρονικά η περίοδος των Χριστουγέννων είναι καλή και αυτή χάθηκε».

Όπως δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο κλάδος της εστίασης θα παραμείνει κλειστός και μετά τις 7 Ιανουαρίου. Οι προσδοκίες επομένως αλλά και οι ελπίδες για το 2021 είναι μετρημένες και κατά βάση απαισιόδοξες. Πολλοί είναι οι επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη που κρατάνε ακόμα ανοιχτά τα μαγαζιά τους και δεν έχουν βάλει λουκέτο. Μόνο και μόνο για να μη χάσουν την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Θεσσαλονίκη εστίαση: Με μόνιμο λουκέτο κινδυνεύουν 1 στα 3 μαγαζιά

1 στις 3 επιχειρήσεις εστίασης θα βάλει μόνιμο λουκέτο στη Θεσσαλονίκη μετά το lockdown καταγγέλλει η ΠΟΕΣΕ

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), δεν είναι διόλου απίθανο να κλείσουν 1 στις 3 επιχειρήσεις μετά το lockdown. Ο πρόεδρος Γιώργος Καββαθάς, εκτιμά ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί η ρευστότητα.

Στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή, υπάρχουν συνολικά 5.500 επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν περίπου 30.000 με 35.000 εργαζόμενους.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo