Θεσσαλονίκη φρίκη: Όλα για το Γάλλο μοναχό που κακοποιούσε ανήλικους μετανάστες

by Αντώνης Βαλμάς

Θεσσαλονίκη φρίκη: Ανήλικοι μετανάστες πέσανε θύματα κακοποίησης ενός Γάλλου μοναχού.

Θεσσαλονίκη φρίκη: Μια φρικιαστική υπόθεση που συγκλόνισε τη κοινωνία της Θεσσαλονίκης ήρθε στο προσκήνιο. Σύμφωνα με τα όσα μας αποκαλύπτει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα της Κυριακής, ανήλικα παιδιά με καταγωγή από το Πακιστάν, πέσανε θύματα των αρρωστημένων ορέξεων ενός Γάλλου μοναχού, 52 ετών. Τα ανήλικα παιδιά τα είχε τοποθετήσει η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ στην επίβλεψη του μοναχού για να τα φροντίσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δίνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο συγκεκριμένος μοναχός, πήγε στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ το 2017. Εκεί υπέβαλλε αίτηση ώστε να έχει την άδεια να φιλοξενεί εθελοντικά και να προσφέρει βοήθεια σε ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά. Τα ανήλικα παιδιά ήταν είτε προσφυγόπουλα είτε μετανάστες, τα οποία δεν κατέχουν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ο ίδιος επικαλέστηκε πως έχει εμπειρία στην φιλοξενία τέτοιων παιδιών και την ανάλογη εμπειρία. Τελικά η αίτηση του εγκρίθηκε και ανέλαβε να φιλοξενήσει τέσσερα ανήλικα παιδιά, πιο συγκεκριμένα αγόρια ηλικίας μεταξύ 14 έως 17 χρόνων. Επιπλέον ο Γάλλος μοναχός κατάφερε να φιλοξενήσει εφτά παιδιά. Τα ανήλικα παιδιά, μετά από λίγο χρονικό διάστημα, αποκάλυψαν τις διεστραμμένες φαντασιώσεις του μοναχού και τη σεξουαλική κακοποίηση που αναγκάστηκαν να υποστούν επί καθημερινής βάσεως. Σοκ προκαλεί η περιγραφή του Αρείου Πάγου. Πιο συγκεκριμένα τα ανήλικα παιδιά δεχόντουσαν πίεση από τον Γάλλο μοναχό για να περάσουν το βράδυ μαζί τους. Δυστυχώς. ο Γάλλος μοναχός κατάφερε να έρθει σε σεξουαλική επαφή με κάποια από τα παιδιά.

Φρίκη στη κοινωνία της Θεσσαλονίκης: Γάλλος μοναχός απειλούσε και κακοποιούσε ανήλικους μετανάστες.

Επιπλέον, «τους απειλούσε ότι αν δεν υπακούσουν στις προσταγές του και αν δεν υποκύψουν στις ερωτικές του επιθυμίες δεν θα τους έδινε φαγητό και θα τους έδιωχνε από το σπίτι».

Πραγματογνώμονας ψυχολόγος εξέτασε τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά έπειτα από τις καταγγελίες που έγιναν. Έρευνα που έγινε στη κατοικία του μοναχού οι αρχές βρήκαν και έκαναν κατάσχεση. Κατασχέθηκαν 14 κουτιά Klipal Codeine (συνολικά 168 δισκία), φάρμακο που αποτελεί ναρκωτική ουσία.

Θεσσαλονίκη φρίκη: Όλα για το Γάλλο μοναχό που κακοποιούσε ανήλικους

Τη προηγούμενη χρονιά, το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων στην Θεσσαλονίκη καταδίκασε τον μοναχό από τη Γαλλία για πληθώρα κακουργημάτων. Πιο συγκεκριμένα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών για κατάχρηση ανηλίκων, άνω των 14 ετών και κάτω των 18 ετών, για ασέλγεια από σύνοικο κατ’ εξακολούθηση και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Να σημειωθεί ότι δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό για τα κακουργήματα που διέπραξε.
Επίσης, του επιβλήθηκε η ανάλογη ποινή της στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία χρόνια.

Η υπόθεση διαδραματίζεται ακόμα στις δικαστικές αίθουσες. Μερικές από τις ποινές του έχουν αναιρεθεί λόγω της καλής διαγωγής που έχει επιδείξει κατά τη διάρκεια της κράτησης του στις φυλακές.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo