Θεσσαλονίκη κατάληψη: Πατέρας μπήκε στο σχολείο και τραυμάτισε μαθητές

by Αντώνης Βαλμάς

Θεσσαλονίκη κατάληψη: Γονιός που είχε αγανακτήσει έσπασε τη πόρτα του σχολείου τραυματίζοντας ελαφριά μαθητές

Θεσσαλονίκη κατάληψη: Οργισμένος γονιός, έχοντας δίπλα του τον διευθυντή του σχολείου στο 3ο ΓΕΛ της πόλης, έσπασε την πόρτα ως αποτέλεσμα ο ελαφρύς τραυματισμός μαθητών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του seleo.gr, γονιός έσπασε την πόρτα εισόδου για να εισέλθει στην αίθουσα. Εκείνη την ώρα έκαναν γενική συνέλευση οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ.

Σαν ταύρος σε υαλοπωλείο ο απεγνωσμένος γονιός, με τη βοήθεια και έγκριση του διευθυντή του σχολείου, έσπασε την πόρτα. Ως αποτέλεσμα ήταν να τραυματίσει ελαφρά μαθητές. Το σχολείο σήμερα τελεί υπό κατάληψη. Αυτό το περιστατικό, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει πάρει ήδη μεγάλες διαστάσεις.

«Είναι το πρώτο τέτοιο βίαιο περιστατικό που έχουμε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Εκείνο που μας προβληματίζει ακόμη περισσότερο είναι η στάση του διευθυντή του σχολείου. Με τη συνδρομή του οποίου συνέβη το βίαιο περιστατικό», λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς.

H Ομοσπονδία κάνει λόγο για «διάφορους τραμπούκους» που έχουν αναλάβει «ειδικό ρόλο» στην προσπάθεια της κυβέρνησης «να σπάσει τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις των μαθητών». «Τα παιδιά χρειάζονται συμπαράσταση. Τα αιτήματά τους είναι δίκαια και είναι αιτήματα όλων μας», λέει ο κ. Κοκονάς.

Θεσσαλονίκη κατάληψη: Οργισμένος γονιός έσπασε τη πόρτα του σχολείου

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για το συγκεκριμένο περιστατικό που έγινε σε κατάληψη σχολείου της Θεσσαλονίκης

«Αναρωτιόμαστε από ποιον είναι υποκινούμενοι οι “αγανακτισμένοι” γονείς που με βίαιο και τραμπουκικό τρόπο προσπαθούν να επιβάλουν τη γνώμη τους χτυπώντας μαθητές την ώρα που δημοκρατικά συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού διευθυντή όταν συνδράμει σε τέτοιες ενέργειες; Καλούμε το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους γονείς του σχολείου αλλά και της περιοχής να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη ενέργεια.

‘Οσο και να επιδιώκει η κυβέρνηση και διάφοροι να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στα σχολεία που αγωνίζονται για τα αυτονόητα, η προσπάθειά τους δεν θα περάσει. Αυτό που λείπει από τα σχολεία σήμερα δεν είναι οι δυνάμεις καταστολής και η αστυνομοκρατία. Αυτό που λείπει είναι η επαρκής χρηματοδότηση για να λυθούν προβλήματα. Όπως οι ελλείψεις καθηγητών, προσωπικού καθαριότητας, αιθουσών για να μη στοιβάζονται σε 25άρια τμήματα. Αυτό που χρειάζονται οι μαθητές δεν είναι οι εισαγγελείς και ο αυταρχισμός, αλλά η προστασία της υγείας τους, η ολόπλευρη μόρφωση και ο ελεύθερος χρόνος που εξαφανίζεται ανάμεσα στο σχολείο-εξεταστικό κέντρο και τα πανάκριβα φροντιστήρια!»

Για το συγκεκριμένο περιστατικό πραγματοποιήθηκε χθες γενική συνέλευση από το Δ.Σ. της Γ’ ΕΛΜΕ. Η πρόεδρος Γιάννα Λαθήρα δήλωσε: «Ο εκπαιδευτικός έχει ρόλο παιδαγωγικό, όχι κατασταλτικό»…

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα