Θεσσαλονίκη κέντρο: Ο νέος φωτισμός εντυπωσιάζει και αλλάζει τελείως την όψη του κέντρου – Πανέμορφες εικόνες

Θεσσαλονίκη κέντρο: Ο νέος φωτισμός το κάνει πανέμορφο

Θεσσαλονίκη κέντρο: Το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού και Φωτεινής Σηματοδότησης του Δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησε στην αναβάθμιση του φωτισμού της πλατείας Αριστοτέλους. Η αναβάθμιση έγινε με την αφαίρεση των παλαιών συμβατικών και ενεργοβόρων προβολέων και την τοποθέτηση 16 σύγχρονων προβολέων Led αυστηρών προδιαγραφών.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση πραγματοποιήθηκε κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα με στόχο την αύξηση της ομοιομορφίας. Επίσης τη βελτίωση της χρωματικής απόδοσης του φωτισμού στην πλατεία, την εξάλειψη των φαινομένων θάμβωσης και φωτορρύπανσης στον περιβάλλοντα χώρο. Τέλος δημιουργία ενός ευχάριστου και ξεκούραστου φωτιστικού αποτελέσματος.

Συγχρόνως, με τη χρήση προβολέων Led επιτυγχάνονται σημαντική μείωση στην κατανάλωση ρεύματος και στο κόστος συντήρησης της πλατείας.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία για το δεύτερο τετράμηνο του 2020 της αρμόδιας δημοτικής υπηρεσίας, εργασίες ενίσχυσης του φωτισμού εξελίχθηκαν και στη λεωφόρο Νίκης με τη μετατροπή των 37 παραδοσιακών φωτιστικών σε φωτιστικά Led.

Με την παρέμβαση αυτή ενισχύθηκε η ασφάλεια των οδηγών που κινούνται στη λεωφόρο και των περιπατητών του πεζόδρομου. Επίσης και των ποδηλατών που χρησιμοποιούν τον νέο ποδηλατόδρομο.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση με Led των δεκατεσσάρων φωτιστικών σωμάτων στο πάρκο Τσιρογιάννη. Αναβάθμιση η οποία σε συνδυασμό με την ανανέωση της βαφής των ισάριθμων ιστών φωτισμού αναβάθμισε τόσο αισθητικά όσο και ποιοτικά την εικόνα και τον φωτισμό του πάρκου.

Ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα επιτεύχθηκε με την επισκευή και επαναλειτουργία των 48 χαμηλών χωνευτών φωτιστικών που φωτίζουν τους διαδρόμους μεταξύ του Βασιλικού Θεάτρου και του Λευκού Πύργου. Τα φωτιστικά αυτά είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας μετά από βανδαλισμούς που είχαν υποστεί.

Στις παρεμβάσεις που εκτελέστηκαν κατά το δεύτερο τετράμηνο του τρέχοντος έτους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η αναβάθμιση του φωτισμού της Προξένου Κορομηλά και της Λασσάνη. Επίσης και η ανάδειξη της εισόδου του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού, στον χώρο των παλαιών δημοτικών σφαγείων, με την τοποθέτηση φωτιστικών Led.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο φωτισμό του κέντρου της Θεσσαλονίκης

Ακόμη, έγιναν έργα για την ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού στις οδούς Αναξιμάνδρου, Σακελλαρίδη και Αγαθουπόλεως. Επίσης στα πάρκα Αγίας Μαρίνας και Επιδαύρου, στα πάρκα Γενναδίου και Ελευθερίας στην Τριανδρία καθώς και στον κόμβο Αμμουλιανής.

Εξάλλου, αντικαταστάθηκαν με Led τα φωτιστικά στο τμήμα της Ν. Τύπα από τη Βασιλίσσης Όλγας έως την Παπανδρέου και στον πεζόδρομο Ι. Λούλια, ενώ συντηρήθηκαν όλοι οι προβολείς φωτισμού των τειχών της Ελένης Ζωγράφου, του Επταπυργίου και του Πύργου Τριγωνίου.

Μέσα από τις παρεμβάσεις του τμήματος Ηλεκτροφωτισμού και Φωτεινής Σηματοδότησης κατά το δεύτερο τετράμηνο της χρονιάς ικανοποιήθηκαν 308 αιτήματα που κατατέθηκαν μέσω της πλατφόρμας «βελτιώνω την πόλη μου».

Υπέροχες φωτογραφίες από το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πηγή: typosthess

Related posts

«Συναγερμός» για ακόμη ένα εμφιαλωμένο νερό: Περιέχει επικίνδυνες χημικές ουσίες

Σοβαρό τροχαίο στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Αυτό που “έτρεμαν” Βασιλόπουλος και The Mart: Ρωσικός κολοσσός μάρκετ με χαμηλές τιμές ανοίγει σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη