Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Άσχημα τα πράγματα στην Θεσσαλονίκη – Ολοταχώς προς ολικό lockdown

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα χτυπάνε τον κώδωνα του κινδύνου

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 1.678 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Για ακόμα μία φορά, ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων εντοπίστηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης με 449 νέα ημερήσια κρούσματα. Αντίστοιχα, η Αθήνα είχε 300 νέα κρούσματα. Μπορεί η κατάσταση να είναι καλύτερη στην Αθήνα, αλλά όπως μας έδειξε και το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης. Τα πράγματα δεν αργούν να ξεφύγουν.

Φαίνεται πως τελικά η Θεσσαλονίκη δεν πήρε το μάθημά της, σε αντίθεση με τα όσα είχε δηλώσει ο κ. Τσιόδρας. Είναι τέτοια η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τεθεί καθολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη.

Τη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας ο οποίος και ανακοίνωσε πως θα εισηγηθεί νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη.

Δείτε ποια αναμένονται να είναι τα νέα έκτακτα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη λόγω κορονοϊού

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα θα επιβληθεί lockdown, κάτι που σημαίνει ότι θα απαγορεύεται η έξοδος των κατοίκων από την πόλη, ενώ θα απαγορεύεται και η κυκλοφορία από τις 9:00 μ.μ.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος «Η Θεσσαλονίκη έχει ξεπεράσει το επίπεδο ασφαλείας που είχαμε θέσει». Παράλληλα, η πληρότητα στις ΜΕΘ με ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό έχει ξεπεράσει το 75%.

Στο μεταξύ, ο υπουργός έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες και την πίεση στα νοσοκομεία της πόλης. Σύμφωνα το σχέδιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID. Στο πλαίσιο των μέτρων υπάρχει και σχέδιο αεροδιακομιδών από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις.

Related posts

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο

Σuναγερμός στη Μέση Ανατολή πριν λίγо, έγινε αuτό που όλоι φοβоύνται

Ανατριχιαστιές εξελίξεις για τα Τέμπη: Yπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών πριν λίγο