Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Έφτασαν στην πόλη τα δύο πρώτα ψυγεία για την αποθήκευση των εμβολίων

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Τα δύο ψυγεία για τη φύλαξη των εμβολίων του κορονοϊού έφτασαν στο Ωραιόκαστρο

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Τα δύο πρώτα ψυγεία για την αποθήκευση των εμβολίων του κορονοϊού βρίσκονται ήδη στην πόλη. Τα ψυγεία κατέφθασαν στις αποθήκες του συνεταιρισμού φαρμάκων στο Ωραιόκαστρο και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, μπορούν να αποθηκευτούν έως 15.000 εμβόλια στο καθένα.

Αυτά τα ψυγεία είναι ειδικά καθώς βαθέως ψύξεως με θερμοκρασίες που φτάνουν τους -70 βαθμούς Κελσίου που χρειάζεται το εμβόλιο.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης «Είμαστε αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη φαρμακοποθήκη στην ελληνική επικράτεια, είμαστε η πιο καινούρια φαρμακαποθήκη της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Βρίσκεστε σε ένα χώρο ιδιοκτησίας των φαρμακοποιών 6.500 τμ. Κληθήκαμε από το υπουργείο να συμμετέχουμε σε αυτή την πανεθνική προσπάθεια, σε αυτό το κολοσσιαίο έργο. Με χαρά μας το αποδεχτήκαμε. Περιμένουμε το τρίτο ψυγείο. Είμαστε ίσως το κεντρικότερο hub αυτή τη στιγμή, όπως καταλάβαμε το επόμενο θα είναι στην Καρδίτσα. Είναι ιαπωνικής κατασκευής και έφτασαν εχτές».

Ακόμα, πρόσθεσε «Η αποθήκη έχει 24ωρη φύλαξη και θα συμμετέχει και η αστυνομία στη φύλαξή τους. Τα ψυγεία θα μείνουν εδώ».

Ενώ τα ψυγεία αποθήκευσης για τα εμβόλια του κορονοϊού βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από την Αττική

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, από την Αττική και συγκεκριμένα από τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Σωτηρία» θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό. Η αρχή θα γίνει στις 27 Δεκεμβρίου με το συμβολικό εμβολιασμό 100 ατόμων, μισά και μισά σε κάθε νοσοκομείο.

Ενώ ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει συμβολικά στις 27/12, από εκεί και έπειτα μόλις εγκριθεί το εμβόλιο της Pfizer από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και την Κομισιόν, ελπίζουμε στη διάθεση των εμβολίων στο γενικό πληθυσμό.

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Έφτασαν τα δύο πρώτα ψυγεία για τα εμβόλιαΣχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα