Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Έρχονται νέα αυστηρότερα μέτρα για την πόλη εν μέσω lockdown

by i-diakopes.gr

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα πριν να γίνει αναξέλεγκτη η κατάσταση στην πόλη

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Τη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Χθες εντοπίστηκαν 652 νέα ημερήσια κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, ενώ το σύστημα υγείας είναι στο κόκκινο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή λοιμωξιολόγων σταθμίζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα στρέφεται στην ανάγκη λήψης νέων μέτρων για περαιτέρω αυστηροποίηση στις μετακινήσεις με περιορισμό στις επιλογές μετακίνησης μέσω γραπτών μηνυμάτων αλλά και επαναφορά της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ από τις 21.00 έως τις 05.00, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το κλείσιμο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.

Μέσα στις επόμενες ώρες, η επιτροπή θα εισηγηθεί τις προτάσεις της στον πρωθυπουργό. Ενώ οι τελικές αποφάσεις κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθούν σήμερα στις 18.00 το απόγευμα στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Αναμένονται νέα αυστηρότερα μέτρα στην πόλη

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την κατάσταση με τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε «Η Θεσσαλονίκη περνάει δύσκολα και η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται. Μην εξαντλείτε την πόλη και την προστασία όλων για μετακινήσεις χωρίς ιδιαίτερο λόγο, κάνω έκκληση γι’ αυτό. Το εμβόλιο έρχεται σε λίγους μήνες. Χρειάζεται ν’ αντέξουμε, πρέπει ν’ αντέξουμε ακόμη λίγους μήνες χωρίς άλλες απώλειες. Πλησιάζουμε το τέλος αυτού του εφιάλτη. Υπομονή και προσπάθεια για να γυρίσουμε σελίδα όλοι μαζί».

Ακόμα πρόσθεσε «Είναι πολύτιμη η υγεία του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. διότι μόνο με υγιές προσωπικό μπορούμε να συμβάλουμε στην προστασία της δημόσιας υγείας». Ενώ ερωτηθείς για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου απάντησε «Αυτή η συζήτηση εξελίσσεται μακάβρια. Είναι μία άσκοπη συζήτηση. Γιορτή για φέρετρα, το Πολυτεχνείο δεν ήταν ποτέ. Ούτε θα αφήσουμε να γίνει φέτος έτσι. Την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, το Πάσχα του 2020, όλες αυτές τις γιορτές τις φυλάξαμε και προφυλάξαμε τους εαυτούς μας. Το ίδιο θα γίνει με την 17η Νοεμβρίου, την οποία θα γιορτάσουμε με κατάνυξη και σεβασμό, αλλά χωρίς πορείες».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα