Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία από το ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Στα ίδια αυξημένα επίπεδα παραμένει το ιικό φορτίο από τα λύματα της Θεσσαλονίκης. Το ιικό φορτίο είχε διπλασιαστεί στις τελευταίες δύο μετρήσεις στις 5 και 7 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, στις μετρήσεις της 8η και 9ης Φεβρουαρίου φαίνεται ότι το ιικό φορτίο παραμένει σταθερά αυξημένο.

Όπως ανέφερε ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου, Νίκος Παπαϊωάννου «Αυτό που κρατάμε ως θετικό στοιχείο είναι πως μέχρι στιγμής δεν παρατηρείται μία εκρηκτική αύξηση. Αντίστοιχης δυναμικής της πορείας που καταγράφηκε το φθινόπωρο. Οι πιο πρόσφατες μετρήσεις της ομάδας μας θα έλεγα ότι απλά επιβεβαίωσαν ότι έχουμε ανέβει ένα επίπεδο συναγερμού. Παρακολουθούμε μέρα με τη μέρα πώς εξελίσσεται η κατάσταση, αλλά τη δεδομένη στιγμή δεν είμαστε σε μία εκθετική διασπορά του ιού στην κοινότητα».

Ακόμα πρόσθεσε «Είμαστε σαφώς σε αυξητική πορεία. Διαχειρίσιμη μεν ακόμη, αλλά όταν διαπιστώνουμε διπλασιασμό του ιικού φορτίου μέσα σε μία εβδομάδα. Δεν πρόκειται για μία διακύμανση ή μια αναστρέψιμη άνοδο, είναι μία ξεκάθαρη έντονα αυξητική τάση. Που θα συνεχιστεί και που ευνοείται από τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού, τα οποία όλο και περισσότερο μεταδίδονται στην κοινότητα, όσο και από τις καιρικές συνθήκες και αντικοινωνικές συμπεριφορές».

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Αυξημένο το ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Αυξημένο το ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Αυξημένο το ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι 1 από τα 10 θετικά κρούσματα καθημερινά είναι παιδί

Σοκαριστική είναι η αποκάλυψη του Κωνσταντίνου Ζέρβα, Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος ανέφερε ότι «Σύμφωνα με στοιχεία που έχω μπροστά μου από τον ΕΟΔΥ, από 0 έως 12 ετών παιδιά ήταν από 8,5 έως 11% δηλαδή συν πλην το 10% των ημερήσιων κρουσμάτων. Ένα στα οκτώ κρούσματα που είχαμε πρόσφατα είναι κάτω των 17 ετών. Αυτός ο πληθυσμός είναι κατά κανόνα ασυμπτωματικός και πιο επικίνδυνος. Το πρόβλημα στην χώρα δημιουργήθηκε κάπου τέλη Ιανουαρίου όταν συμπληρώθηκαν οι δύο εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων».

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Αυξημένο το ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα