Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Στο 32% η θετικότητα στον κορονοϊό – Σοκαριστικά τα στοιχεία

by i-diakopes.gr

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το σύστημα υγείας στην πόλη

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Χθες ανακοινώθηκαν 2.384 νέα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Σοκαριστική ήταν και η αύξηση των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία, μιας και αγγίζουν πλέον τους 263. Ακόμα, υπήρξαν 41 νέοι καταγεγραμμένοι θάνατοι, με τους θανάτους να είναι 866 συνολικά.

Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 652 νέα κρούσματα και αυτή τη στιγμή ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΑΠΘ, η θετικότητα στην πόλη αγγίζει το 32%, ενώ υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και το σύστημα υγείας βρίσκεται στο «κόκκινο». Σημειώνεται ότι η θετικότητα προκύπτει από το ποσοστό θετικών τεστ κορονοϊού επί του συνόλου των διεξαχθέντων ελέγχων για τον ιό στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σχεδόν 1 στους 3, δηλαδή, από όσους εξετάστηκαν βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κικίλιας έκρουσε χθες τον κώδωνα του κινδύνου για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναφέροντας ότι το σύστημα υγείας της περιοχής έχει φτάσει στο κόκκινο. Διέψευσε, ωστόσο, τις ανακοινώσεις για κατάρρευση του ΑΧΕΠΑ λέγοντας ότι τις δύο επέμενες ημέρες θα δοθούν 50 νέες κλίνες.

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Στο 32% η θετικότητα στον κορονοϊό στην πόλη

Εντωμεταξύ το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης από τον κορονοϊό είναι διαρκώς αυξητικό

«Σε αυτή τη φάση της πανδημίας, τα ευρήματα δεν μας εκπλήσσουν. Η τάση παραμένει αυξητική και αποτυπώνει τη μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Όταν τα μέτρα που έχουν ληφθεί αρχίσουν να αποδίδουν, θα σταματήσει σε πρώτη φάση να έχει εκθετικό χαρακτήρα η αύξηση, πριν σταθεροποιηθεί και αντιστραφεί η τάση προς μια πτωτική πορεία. Ελπίζουμε πως οι μετρήσεις των επόμενων δύο εβδομάδων θα αρχίσουν να δείχνουν αυτή την πορεία» δήλωσε ο καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

Ενώ, ο καθηγητής Θεόδωρος Καραπάντσιος δήλωσε «Οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν ότι απέχουμε πολύ από την επιπεδοποίηση της επιδημιολογικής καμπύλης. Ίσως η διαφορά με τα ανακοινωθέντα μειούμενα κρούσματα να οφείλεται είτε στο ότι αυξήθηκε το ιικό φορτίο των συμπτωματικών, είτε στο ότι υπάρχει πλέον μεγάλος αριθμός ασυμπτωματικών, είτε σε συνδυασμό των δύο αυτών περιπτώσεων».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα