Θεσσαλονίκη lockdown: Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 ή 9 το βράδυ

Θεσσαλονίκη lockdown: Νέα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού

Θεσσαλονίκη lockdown: Χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 1.678 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Για ακόμα μία φορά, ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων εντοπίστηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης με 449 νέα ημερήσια κρούσματα. Αντίστοιχα, η Αθήνα είχε 300 νέα κρούσματα. Μπορεί η κατάσταση να είναι καλύτερη στην Αθήνα, αλλά όπως μας έδειξε και το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης. Τα πράγματα δεν αργούν να ξεφύγουν.

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, στη Θεσσαλονίκη επιβάλλεται μερικό lockdown, κάτι που σημαίνει ότι θα απαγορεύεται η έξοδος των κατοίκων από την πόλη, ενώ θα απαγορεύεται και η κυκλοφορία από τις 9:00 μ.μ.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης, κ. Ζέρβα για την επιβολή lockdown στην πόλη της Θεσσαλονίκης

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικό lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία».

Παράλληλα, έχει ήδη ενεργοποιηθεί από το υπουργείο Υγείας σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής. Έτσι, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Related posts

Αuτός είναι ο κατάλογος αμαρτıών της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Τpαγıκό, ήταν μόνο 19 χρονών: 33χρονος έβγαλε για φαγnτό φοıτήτρıα, τη σκóτwσε και μετά τη δiαμέλıσε με πρiόνı

Πριν λίγο ασύλληπτη τpαγωδiα που δεν χωράει ο νους στο Πασαλιμάνι