Θεσσαλονίκη: Πέθανε βρέφος 47 ημερών – Γλίστρησε από τα χέρια του πατέρα του

Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα ευρήματα της προανάκρισης για τα αίτια του θανάτου

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη με νεκρό βρέφος μόλις 47 ημερών. Το νεογέννητο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης ωστόσο οι γιατροί δεν κατάφεραν να το σώσουν.

Κατά την κλινική εξέταση του βρέφους εντοπίστηκε οίδημα με εκχύμωση στο αριστερό άνω βλέφαρο, εκχύμωση στο αριστερό ζυγωματικό και κρανιακή διόγκωση δεξιά-βρεγματοινιακά.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση που διενήργησε η ασφάλεια Θεσσσαλονίκης, το βρέφος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 1:20 το μεσημέρι του Σαββάτου από τους Αμπελόκηπους στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» έπειτα από τηλεφώνημα του 24χρονου Βούλγαρου πατέρα του. Στη συνέχεια, ο 24χρονος εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς, ανέφερε ότι ήταν στο σπίτι του με την Ελληνίδα σύζυγό του και το βρέφος. Το αγοράκι άρχισε να νιώθει δυσφορία και παρουσίασε δύσπνοια. Τότε, ο πατέρας κάλεσε το ΕΚΑΒ και το βρέφος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο.

Θεσσαλονίκη: Παραδέχθηκε ο πατέρας πως του έπεσε από τα χέρια

Από τη νεκροψία προέκυψε ότι φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Οι αστυνομικοί κάλεσαν για κατάθεση τον πατέρα, όπου στη συνέχεια «τα άλλαξε» και υποστήριξε ότι μέσα στο υπνοδωμάτιο και ενώ κρατούσε στην αγκαλιά του το 47 ημερών βρέφος γλίστρησε από τα χέρια του και έπεσε στην άκρη του κρεβατιού, χτυπώντας αρχικά με το κεφάλι στο σιδερένιο κάγκελο του κρεβατιού και στη συνέχεια στο δάπεδο. Όπως είπε σήκωσε το βρέφος διαπίστωσε ότι παρουσίασε δύσπνοια και στη συνέχεια επιχείρησε ο ίδιος να προσφέρει πρώτες βοήθειες αποκρύπτοντας τι ακριβώς έχει συμβεί στη γυναίκα του.

Η ασφάλεια Θεσσαλονίκης διενεργεί προανάκριση για ανθρωποκτονία από αμέλεια και τη δικογραφία την παρέδωσε στον εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Related posts

Νέος σεισμός πριν από λίγο ταρακούνησε την Ελλάδα

Εντοπίστηκε ο ακριβής χώρος ταφής του Πλάτωνα

Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης – Η έκκληση των αρχών