Θεσσαλονίκη Πρωτοχρονιά: 550.000 κιλά βασιλόπιτας φτιάχνουν αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες

Θεσσαλονίκη Πρωτοχρονιά: Οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα – Μεγάλη αναμένεται να είναι η προσέλευση των καταναλωτών

Θεσσαλονίκη Πρωτοχρονιά: Οι βασιλόπιτες ετοιμάζονται πυρετωδώς στα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία της χώρας. Η Πρωτοχρονιά απέχει λίγες μόνο μέρες. Και στην πόλη της Θεσσαλονίκης οι αρτοποιοί και οι ζαχαροπλάστες έχουν στόχο να φτιάξουν 550.000 κιλά βασιλόπιτας.

Στα συνολικά 720 αρτοποιεία της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζονται ήδη περισσότερα από 400.000 κιλά βασιλόπιτας! Η τιμή κυμαίνεται στα 11 με 14 ευρώ το κιλό. Σύμφωνα με την κα. Κουκουμέρια η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας», η τιμή αυτή παραμένει ίδια τα τελευταία έξι χρόνια.

Τα δε μελομακάρονα και κουραμπιέδες, κυμαίνονται από 10-13 ευρώ το κιλό και 11-14 ευρώ το κιλό αντίστοιχα.

Η κα. Κουκουμέρια ανέφερε «τα Χριστούγεννα δουλέψαμε καλά τις ημερομηνίες από 22 έως και 24 Δεκεμβρίου σε αντίθεση με την παράδοση που θέλει οι καλές ημέρες να είναι οι αμέσως επόμενες, δηλαδή 25-26/12. Οι καταναλωτές έκαναν αγορές, λιγότερες σε όγκο ωστόσο, γεγονός που μας κόστισε σε απώλεια τζίρου 10% με 15%. Αντίστοιχη εκτιμώ ότι θα είναι και η εικόνα της Πρωτοχρονιάς».

Θεσσαλονίκη Πρωτοχρονιά: Ετοιμάζονται πυρετωδώς οι βασιλόπιτες

Εκτός από τα αρτοποιεία της Θεσσαλονίκης, φωτιά έχουν πάρει και τα ζαχαροπλαστεία της πόλης για την Πρωτοχρονιά

Μπορεί πέρσι να ήταν γύρω στα 200.000 κιλά, αλλά φέτος οι βασιλόπιτες θα είναι κατά 50.000 λιγότερες σε κιλά στα ζαχαροπλαστεία. Ο πρόεδρος της Συντεχνίας Ζαχαροπλαστών, Μάριος Παπαδόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά «κίνηση υπάρχει, αλλά η σακούλα είναι μικρότερη και ελαφρύτερη».

Οι τιμές έχουν ως εξής: Τα μελομακάρονα κυμαίνονται 10-14 ευρώ το κιλό, οι κουραμπιέδες από 10-14 ευρώ ενώ η βασιλόπιτα από 10-14 ευρώ το κιλό επίσης. Ανέφερε συγκεκριμένα «Οι τιμές είναι σταθερές τα τελευταία χρόνια και οι ζαχαροπλάστες πραγματικά φροντίζουν γι’ αυτό προκειμένου να “γλυκάνουν” το εορταστικό τραπέζι με φρέσκο και ποιοτικό προϊόν».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα