Θεσσαλονίκη rapid test: Θετικό το 10% των τεστ – Συναγερμός στην πόλη

Θεσσαλονίκη rapid test: Θετικός στον κορονοϊό 1 στους 10 Θεσσαλονικείς

Θεσσαλονίκη rapid test: Στη Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκαν χθες 384 νέα κρούσματα κορονοϊού επί του συνόλου των 1547 κρουσμάτων. Ο κώδωνας του κινδύνου κρούει πιο ηχηρά από ποτέ και η Θεσσαλονίκη είναι βέβαιο ότι θα μπει σε καθεστώς lockdown. Όπως ανακοίνωσε ήδη ο πρωθυπουργός, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη είναι οι επόμενες περιφερειακές ενότητες που θα ανέβουν στο επίπεδο 4 του αυξημένου κινδύνου, μιας και είναι στο κόκκινο.

Από το πρωί, έχουν σημαντιστεί τεράστιες ουρές στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Από κόσμο που περιμένει να κάνει το τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες δείχνουν ότι 1 στους 10 που έκανε το τεστ, βγήκε θετικός.

Δείτε αναλυτικά τα έως τώρα αποτελέσματα των rapid tests στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Το ποσοστό 10% δεν είναι καθόλου αμελητέο. Οι αρμόδιοι ωστόσο, θεωρούν ότι είναι πρώιμο ακόμη για γενικεύσεις,. Ενώ συνιστούν ψυχραιμία και υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν τα τεστ σήμερα για να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς τα ποσοστά.

Ωστόσο, η εικόνα που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη προσομοιάζει με την εικόνα που παρουσίασαν οι Σέρρες όταν την πρώτη μέρα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσαν τεστ στην κεντρική πλατεία και το ποσοστό των θετικών έφτανε επίσης στο 10%. Αποτέλεσμα ήταν να μπει στο «κόκκινο» (επίπεδο 4) ο νομός Σερρών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό των θετικών στον ιό τεστ που ανέμεναν οι αρμόδιοι δεν ξεπερνούσε το 3% – 5%. Με το 10% τα απόλυτα νούμερα των κρουσμάτων θα ξεπεράσουν ακόμη και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο