Θεσσαλονίκη σχολεία: Rapid tests σε εκπαιδευτικούς λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων

Θεσσαλονίκη σχολεία: Μόλις ένα θετικό κρούσμα βρέθηκε σε 258 ελέγχους στην Καλαμαριά

Θεσσαλονίκη σχολεία: Λίγο πριν το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων τη Δευτέρα 11/1 γίνονται εντατικά rapid tests. Τα τεστ διενεργούνται σε εκπαιδευτικούς, δασκάλους, βρεφονηπιοκόμους, νηπιαγωγούς και βοηθητικό προσωπικό σε εκπαιδευτικές δομές του δήμου Καλαμαριάς της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι αυτή τη στιγμή μόλις 1 θετικό κρούσμα έχει εντοπιστεί από 258 τεστ σε δύο σχολεία της περιοχής. Τα τεστ διενεργήθηκαν στο 2ο και στο 11ο δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς. Τα τεστ θα συνεχιστούν και αύριο από τις 09:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης κ. Θάνος Γιαννακός «Ακολουθούμε το τρίπτυχο πρόβλεψη, πρόληψη, προστασία. Προσπαθούμε να είμαστε πιο μπροστά από τις εξελίξεις, γι αυτό το λόγο μόλις ενημερωθήκαμε για την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία οργανώσαμε τη διαδικασία των ελέγχων με κλιμάκια του ΕΟΔΥ».

Θεσσαλονίκη σχολεία: Rapid tests σε εκπαιδευτικούς ενόψει ανοίγματος

Τα rapid tests θα συνεχιστούν και αύριο στα σχολεία της Θεσσαλονίκης – 380 τεστ θα πραγματοποιηθούν στο δήμο Θέρμης

Αύριο Παρασκευή 8/1 θα συνεχιστούν κανονικά τα rapid tests σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε εργαζόμενους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Τα τεστ που θα πραγματοποιηθούν συνολικά ανέρχονται σε 380. Ακόμα, θα γίνουν απολυμάνσεις στους χώρους και θα δοθούν μάσκες σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας, κα. Δήμητρα Ακριτίδου, «πραγματοποιείται ενδελεχής καθαρισμός στα σχολικά συγκροτήματα, ενώ έχουν ήδη «εξοπλιστεί» οι μονάδες με καθαριστικά και απολυμαντικά».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα