Θλίψη και θρήνος για την 34χρονη που άφησε την τελευταία της πνοή εξαιτίας αναθυμιάσεων από χλωρίνη και καθαριστικά

by Τόνια Τζαφέρη

34χρονη: Η δραματική έκκληση της μητέρας της

Τραγική είναι η είδηση για μια νεαρή γυναίκα μόλις 34 ετών, η οποία ανάμειξε την χλωρίνη μαζί με αλλά καθαριστικά, κάτι το οποίο υπήρξε μοιραίο για την ίδια.

Πιο αναλυτικά τραγική κατάληξη είχε η 34χρονη Celia Seymour, η οποία ξεψύχησε 4 ημέρες αφού κατέρρευσε στο σπίτι της στο Feltham του Λονδίνου. Η νέα γυναίκα είχε μόλις τελειώσει με το καθάρισμα του μπάνιου, όταν ξαφνικά άρχισε να αισθάνεται δύσπνοια.

Θλίψη και θρήνος για την 34χρονη που άφησε την τελευταία της πνοή εξαιτίας αναθυμιάσεων από χλωρίνη και καθαριστικά

Σύμφωνα με την αστυνομία, η άτυχη κοπέλα έχασε τη ζωή της πιθανότατα επειδή καθάριζε το μπάνιο με χλωρίνη, την οποία είχε αναμείξει με άλλα καθαριστικά, με αποτέλεσμα οι αναθυμιάσεις από την χημική αντίδραση να της προκάλεσαν θανατηφόρο άσθμα. Η κοπέλα δεν φορούσε ούτε προστατευτική μάσκα.

Περισσότερες πληροφορίες για τον θάνατο της 34χρονης

Καταρρακωμένη η μητέρα της, Julie Felon, δήλωσε μερικές ημέρες αργότερα, ότι η πυροσβεστική που επίσης βρέθηκε στον χώρο επιβεβαίωσε ότι η 34χρονη είχε αναμείξει 2 καθαριστικά στον κουβά: Χλωρίνη και ένα καθαριστικό τουαλέτας. Καλεί, λοιπόν, όλους να μην κάνουν ανάλογο λάθος και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τον καθαρισμό με τόσο ισχυρά προϊόντα.

Τους τελευταίους μήνες η χρήση της χλωρίνης έχει αυξηθεί σημαντικά σε κάθε νοικοκυριό, γι’αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Θλίψη και θρήνος για την 34χρονη που άφησε την τελευταία της πνοή εξαιτίας αναθυμιάσεων από χλωρίνη και καθαριστικά

Οι ειδικοί προειδοποιούν, ότι δεν πρέπει ποτέ να αναμειγνύουμε την χλωρίνη με άλλα καθαριστικά, καθώς μπορεί να προκύψουν χημικές αντιδράσεις που οδηγούν στην έκλυση αερίων χλωρίου και υδροχλωρικού οξέως, οι οποίες μπορεί είναι επικίνδυνες για τον οργανισμό.

Το περιστατικό με την 34χρονη και η επικινδυνότητα με τα καθαριστικά

Η χλωρίνη δεν πρέπει να συνδυάζεται ούτε με ξύδι!

Η χλωρίνη χρησιμοποιείται αδιάλυτη μόνο στη λεκάνη της τουαλέτας και στους νεροχύτες -για τις υπόλοιπες επιφάνειες του σπιτιού πρέπει να διαλύεται σε νερό.

Είναι σημαντικό να φοράμε ειδικά γάντια, ενώ καλό είναι να φοράμε και μάσκα όταν τη χρησιμοποιούμε ευρέως.

Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καθαριστικό είναι σημαντικό να διαβάζετε τις οδηγίες στη συσκευασία!

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo