Θρίλερ η υπόθεση του θανάτου του 22χρονου: Η τελευταία φωτογραφία πριν βρει τραγικό θάνατο από τον έλικα του ελικοπτέρου

Δυστύχημα ελικοπτέρου: Η τελευταία φωτογραφία πριν σκοτωθεί ο 22χρονος

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 22χρονος Βρετανός Τζακ Φέντον, ο οποίος σκοτώθηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου. Φίλοι του άτυχου νεαρού που ήταν στο ελικόπτερο διαψεύδουν όσους υποστήριζαν ότι ο Τζακ μιλούσε στο κινητό όταν σκοτώθηκε. Επιπλέον η μητέρα του απο την Αγγλία διαψεύδει το γεγονός ότι είχαν πάει μαζί διακοπές στη Μύκονο

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου του 22χρονου Τζακ Φέντον από τη Βρετανία, ο οποίος διαμελίστηκε από τον έλικα ελικοπτέρου που τον μετέφερε στην Αθήνα από το ταξίδι του στη Μύκονο.

Μετά τις πρώτες μαρτυρίες που ανέφεραν ότι μία selfie φωτογραφία φέρεται να κόστισε τη ζωή στον Φέντον, φίλος του 22χρονου υποστήριξε – μιλώντας στην Daily Mail – ότι «δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες». «Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ με το τηλέφωνο έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο. Αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν ήταν στο τηλέφωνό του. Το γιατί γύρισε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου δεν ξέρω» πρόσθεσε.

Νωρίτερα στην Daily Mail o Ιωάννης Κανδύλης, πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής αεροπορικών ατυχημάτων που διερευνά το περιστατικό. «Και οι τέσσερις επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και τους είχαν συνοδεύσει σε ιδιωτικό σαλόνι αναμένοντας μια ιδιωτική πτήση για το Λονδίνο», δήλωσε ο Ιωάννης Κανδύλης.

«Αλλά καθώς βρίσκονταν στο σαλόνι, το θύμα ξέφυγε και επέστρεψε στην πίστα τρέχοντας προς το ελικόπτερο με γρήγορο ρυθμό».Νέα στοιχεία για το δυστύχημα στα Σπάτα | 26/07/2022 | ΕΡΤ

«Μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε είπαν ότι είχε ένα τηλέφωνο στο αυτί του και προχωρούσε γρήγορα προς το αεροσκάφος, αψηφώντας το προσωπικό εδάφους που του φώναζε ”Σταμάτα!”, “Σταμάτα!”.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συνέβη το τραγικό δυστύχημα. Ήταν φρικτό».

Αρχικά είχε αναφερθεί ότι ο νεαρός επέστρεφε από διακοπές στη Μύκονο με την οικογένειά του και φίλους του. Ωστόσο με δηλώσεις της στην Daily Mail η μητέρα του Τζακ διέψευσε το γεγονός αναφέροντας ότι στο πρώτο ελικόπτερο που κατέφθασε στο ιδιωτικό ελικοδρόμιο επέβαινε ο γιος της και τρεις ακόμη φίλοι του. Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε επέβαιναν οι γονείς ενός από τους φίλους του Τζακ.

«Μάθαμε τι συνέβη μόλις στις 10 το βράδυ χθες το βράδυ. Είμαστε εντελώς συντετριμμένοι. Ήταν το πιο υπέροχο αγόρι. Νομίζω ότι ο πιλότος είναι υπό κράτηση, αλλά φαίνεται πως ήταν το πιο φρικτό ατύχημα. Ο Τζακ είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα με μερικούς από τους φίλους του, που γιόρτασαν τα γενέθλιά τους εκεί», ανέφερε η μητέρα του.Jack Fenton: British Tourist, 22, Killed By Helicopter Blade ‘While Taking Photo’

Όπως επισημαίνει η Victoria, «η οικογένεια έχει μείνει στο Κεντ. Δεν πήγαμε στην Ελλάδα. Μαζί τους ήταν μόνο ο πατέρας ενός φίλου του».

Σημειώνεται ότι ο πατέρας του θύματος, Miguel Fenton, είναι επικεφαλής μάρκετινγκ, πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων στο The Hop Farm, ένα παραθεριστικό πάρκο 400 στρεμμάτων και πόλο έλξης επισκεπτών στο Μπέλτρινγκ, κοντά στο Τόνμπριτζ του Κεντ.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, το κόστος του ταξιδιού των 115 μιλίων με τα ελικόπτερα, από τη Μύκονο στα Σπάτα, έφτασε τις 15.000 λίρες.

Δυστύχημα ελικοπτέρου: Διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα

Να σημειωθεί ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναφορικά με τα αίτια του δυστυχήματος σε ελικοδρόμιο των Σπάτων με θύμα έναν 22χρονο Βρετανό τουρίστα.

Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε τρία άτομα, τον χειριστή του ελικοπτέρου και δύο τεχνικούς εδάφους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείο που θα σταθεί η προανάκριση είναι στο εάν ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες για να κατέβουν όταν σταματήσει ο έλικας και οι κινητήρες.

«Θέλουμε να δούμε εάν ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες για να κατέβουν από το ελικόπτερο. Αυτοί οι έλικες κάνουν περίπου 2 λεπτά από την ώρα που θα σβήσει τον κινητήρα εκτός και εάν πατήσει ένα κουμπί το οποίο τους σταματά στα 50 δευτερόλεπτα. Η πόρτα του ελικοπτέρου δεν έχει ασφάλεια, όποιος θέλει ανοίγει την πόρτα και βγαίνει. Το σημείο που θα σταθεί η προανάκριση είναι στο εάν τους ενημέρωσε ο πιλότος για να κατέβουν όταν σταματήσει ο έλικας και οι κινητήρες. Υπάρχει και η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που θα ερευνήσουν τι έγινε», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στο Mega.

Related posts

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη