Θρίλερ με την 70χρονη Φραντζέσκα: Η θεία από την Αυστραλία με τις 500.000 ευρώ και η δεύτερη διαθήκη στην Κιβωτό του Κόσμου

by Newsroom i-diakopes.gr
Θρίλερ με την 70χρονη Φραντζέσκα: Η θεία από την Αυστραλία με τις 500.000 ευρώ και η δεύτερη διαθήκη στην Κιβωτό του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα καταγγελία σχετικά με φερόμενη πλαστή διαθήκη

Ολοένα και πληθαίνουν οι καταγγελίες πως περιουσίες έχουν περάσει στη Κιβωτό του Κόσμου με αθέμιτο τρόπο. Η νεότερη καταγγελία αφορά την διαθήκη της Φραντζεσκα Πέις η οποία είχε 500.000 ευρώ σε καταθέσεις.

Πρόκειται για την υπόθεση της Φραντζέσκα Πέις, μιας Ελληνίδας από την Ικαρία που μετανάστευσε στην Αυστραλία και επέστρεψε στην Ελλάδα λίγο μετά τον θάνατο του συζύγου της.

Η 70χρονη, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, φέρεται να αναίρεσε την πρώτη της διαθήκη, χωρίς όμως να το κάνει με επίσημο τρόπο, όπου άφηνε όλη της την περιουσία στην αδελφή της και στα ανίψια της, τους ανθρώπους δηλαδή που ανέλαβαν τη φροντίδα της όταν εκείνη επέστρεψε στην πατρίδα.

Η Φραντζέσκα Πέις είχε μισό εκατ. ευρώ σε καταθέσεις σε τρεις τράπεζες. Στην St. George Bank Limited στην Αυστραλία, στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και στην American Express Bank. Χρήματα που πέρασαν στο ίδρυμα του πατρός Αντωνίου βάσει μιας ιδιόχειρης λιτής διαθήκης, μόλις πενήντα λέξεων, τη γνησιότητα της οποίας αμφισβητούν σήμερα οι στενοί συγγενείς και αρχικοί κληρονόμοι της.

Θρίλερ με την 70χρονη Φραντζέσκα: Η θεία από την Αυστραλία με τις 500.000 ευρώ και η δεύτερη διαθήκη στην Κιβωτό του Κόσμου

Ποια είναι η Φραντζέσκα Πέις που τα άφησε όλα στη Κιβωτού του Κόσμου

Η Φραντζέσκα Πέις, κόρη του Παντελή και της Μαρίας Παντελέων, γεννήθηκε στην Ικαρία στις 14 Φεβρουαρίου 1930. Μετακόμισε με την οικογένειά της στον Πειραιά για ένα μικρό χρονικό διάστημα και στα 25 της χρόνια μετανάστευσε στην Αυστραλία για βιοποριστικούς λόγους. Εκεί γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της, έναν μετανάστη από τη Μάλτα, ο οποίος εργαζόταν στο Σίδνεϊ ως οδηγός ταξί. Η Φραντζέσκα Πέις εργάστηκε ως κομμώτρια και με τον σύντροφό της Έντυ ήταν μαζί για 30 ολόκληρα χρόνια. Ο Έντυ απεβίωσε το 2000 χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Και η ίδια όμως αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας και κάποια στιγμή χρειάστηκε να χειρουργηθεί στο κεφάλι για την αφαίρεση όγκου.

Θρίλερ με την 70χρονη Φραντζέσκα: Η θεία από την Αυστραλία με τις 500.000 ευρώ και η δεύτερη διαθήκη στην Κιβωτό του Κόσμου

Μετά τον θάνατο του συζύγου της, η Φραντζέσκα Πέις πούλησε το σπίτι που είχαν αγοράσει με τον σύζυγό της σε προάστιο του Σίδνεϊ έναντι 400.000 δολαρίων Αυστραλίας. Σε έναν από τους τρεις τραπεζικούς της λογαριασμούς είχε επιπλέον 100.000 δολάρια, χρήματα που έλαβε από κληρονομιά συγγενούς της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Φραντζέσκα Πέις επέστρεψε στην Ελλάδα σε ηλικία περίπου 70 χρόνων και εγκαταστάθηκε στο σπίτι της αδελφής της, Δήμητρας Παντολέων, η οποία έχει τρία παιδιά, τον Γιώργο, τη Μαρία και τον Διονύση Δημητρούλα. Το σπίτι της οικογένειας Παντολέων βρίσκεται στην περιοχή Αγία Μαρίνα στο Κορωπί. Εκεί η κυρία Πέις έζησε μέχρι τον θάνατο της, το 2009.

«Τη θεία μας την προσέχαμε σαν να ήταν μητέρα μας» λέει στο «ΘΕΜΑ» ο ανιψιός της, Γιώργος Δημητρούλας, ο οποίος ήταν και πιο κοντά της από τα υπόλοιπα αδέλφια του. Και προσθέτει: «Η σχέση μας μαζί της ήταν άψογη. Η θεία είχε το δικό της δωμάτιο και ζούσε ανεξάρτητη λαμβάνοντας ταυτόχρονα φροντίδα απ’ όλα τα μέλη της οικογένειας χωρίς να της λείψει το παραμικρό».

Οι δύο διαθήκες

Στις 11 Μαρτίου 2005 η 70χρονη επισκέπτεται το συμβολαιογραφείο της Αρχόντισσας Μαυροδημητράκη στο Κορωπί Αττικής για να συντάξει τη διαθήκη της. Στο περιεχόμενο των πέντε δακτυλογραφημένων σελίδων αναφέρει ότι εγκαθιστά μοναδική κληρονόμο την αδελφή της, Δήμητρα, και ορίζει οποιαδήποτε ακίνητα ή κινητά ή χρήματα ευρεθούν κατά τον χρόνο του θανάτου της να περιέρχονται σ’ αυτήν.

Δηλαδή, το μισό περίπου εκατ. ευρώ που είχε σε τραπεζικούς της λογαριασμούς. Επιπλέον, άφηνε στην αδελφή της οποιαδήποτε αντικείμενα της ανήκαν, τα έπιπλά της κ.λπ. Παρακάτω διευκρίνιζε ότι σε περίπτωση που η αδελφή της δεν αποδεχόταν την κληρονομιά για οποιονδήποτε λόγο, αυτή θα έπρεπε να περάσει στα παιδιά της κατά ίσα μέρη, δηλαδή στα ανίψια της, για τα οποία αναφέρει στη διαθήκη της «είναι εξαιρετικά και τα αγαπάω πολύ».

Στο τέλος, η συμβολαιογράφος ρωτάει την 70χρονη αν επιθυμεί να διαθέσει κάτι σε φιλανθρωπικά ιδρύματα ή στον εθνικό στόλο και εκείνη απαντάει αρνητικά.

Πέντε χρόνια μετά και λίγους μήνες πριν τον θάνατό της εμφανίζεται ξαφνικά μία δεύτερη, ιδιόχειρη αυτή τη φορά, διαθήκη. Προκαλεί εντύπωση διότι μέσα σε 50 λέξεις η Φραντζέσκα Πέις φέρεται να αναιρεί την πρώτη της δι