Θρίλερ στην Πάτρα: Οι 12 ουσίες που εντοπίστηκαν στην Τζωρτζίνα – Ο λόγος που προτείνει εκταφή ο ιατροδικαστής

by Εύα Ζαχαριάδη
Θρίλερ στην Πάτρα: Οι 12 ουσίες που εντοπίστηκαν στην Τζωρτζίνα – Ο λόγος που προτείνει εκταφή ο ιατροδικαστής

Θρίλερ στην Πάτρα: Οι ουσίες που βρέθηκαν στην 9χρονη Τζωρτζίνα

Βγήκε το πόρισμα του ιατροδικαστή, Σταμάτη Μπουζιάνη μετά από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας. Για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας έχει προφυλακιστεί η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα,  θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία (κεταμίνη). Πάτρα: Οι ουσίες που ανιχνεύτηκαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας Παράλληλα, αναφέρονται ευρήματα όπως η βλάβη στο ήπαρ, η μικρή πνευμονορραγία αλλά και συμφόρηση οργάνων που αντιστοιχούν σε χορήγηση κεταμίνης. Στην ιατροδικαστική έκθεση που επικαλείται το MEGA, αναφέρονται όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις που έγινα στην μεγαλύτερη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Συγκεκριμένα, ελήφθησαν αίμα και ούρα από την 9χρονη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί τοξικολογική εξέταση, από την οποία διαπιστώθηκε: Στο αίμα η παρουσία κεταμίνης και μεταβολίτη της (norketamine), lidocaine, prilovaine, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, midazolam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτης της (norclobazam).

Θρίλερ στην Πάτρα: Οι 12 ουσίες που εντοπίστηκαν στην Τζωρτζίνα – Ο λόγος που προτείνει εκταφή ο ιατροδικαστής

Θρίλερ στην Πάτρα με τις ουσίες που βρέθηκαν στην 9χρονη Τζωρτζίνα

Ο ποσοτικός προσδιορισμός των ανιχνευθέντων ουσιών στο μεταθανάτιο δείγμα αίματος έδειξε ότι η συγκέντρωσης της κεταμίνης ήταν ίση με 6,5 mg/Ml. Η ευρεθείσα αυτή συγκέντρωση είναι στο εύρος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή των συγκεντρώσεων του φαρμάκου σε δείγματα μεταθανάτιου αίματος θανατηφόρων περιστατικών που σχετίζονται με τη χρήση κεταμίνης. Την ίδια στιγμή, στα ούρα ανιχνεύθηκε Κεταμίνη,  valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, paracetamol, ibuprofen, baclofen, temazepam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτη της (norclobazam).

Παράλληλα, στις παρατηρήσεις της ιατροδικαστικής έκθεσης αναφέρονται τα εξής: Σύμφωνα με το σχόλιο της τοξικολογικής εξέτασης η ανεύρεση ηωσινοφύλων και μονοκυττάρων με ηωσυνόφυλλα κοκκία, απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση και συσχέτιση με το κλινικό ιστορικό, τους χορηγηθέντες φαρμακευτικούς ή άλλους παράγοντες και τα εν ζωή εργαστηριακά ευρήματα. Τέλος όπως αναφέρει στο πόρισμα του ο ιατροδικαστής σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου.

Προτεινόμενα