Θρήνος και οργή για τη δολοφονία 22χρονης Youtuber: Έφυγε να γλιτώσει από τον αδερφό της και τη σκότωσε ο πατέρας της

by Εύα Ζαχαριάδη

Ιράκ: Κύμα οργής στη χώρα για τη δολοφονία της Τίμπα αλ Αλί

Η δολοφονία της 22χρονης Youtuber, Τίμπα αλ Αλί στο Ιράκ έχει προκαλέσει οργή ενώ οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλούν σε διαδηλώσεις τους πολίτες για απονομή δικαιοσύνης.

Η 22χρονη Τίμπα αλ Αλί, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, αποφάσισε να φύγει από το πατρικό της και να εγκατασταθεί στην Τουρκία. Όμως, ο πατέρας της, που δεν συναινούσε με την απόφαση της κόρης του, τη σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια.

Ο τραγικός θάνατος της YouTuber, Τίμπα αλ Αλί, στο Ιράκ, έχει πυροδοτήσει -σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Independent- κύμα οργής στη χώρα, με τις οργανώσεις που να μάχονται υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών να ζητούν να σταματήσει η κουλτούρα της «δολοφονίας τιμής» στη χώρα.

Σε μήνυμά στο Twitter, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Saad Maan, ανέφερε ότι την Παρασκευή ότι η Τίμπα αλ Αλί δολοφονήθηκε από τον πατέρα της, στις 31 Ιανουαρίου, στη νότια επαρχία Diwaniya.

Ο Maan ανέφερε επίσης ότι η αστυνομία προσπάθησε να μεσολαβήσει στην «οικογενειακή διαμάχη» χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη βάση της διαφωνίας.

Πρόσθεσε δε ότι μετά την αρχική συνάντηση της αστυνομίας με την οικογένεια «μείναμε έκπληκτοι… με την είδηση ​​της δολοφονίας της από τον ίδιο της τον πατέρα ο οποίος ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του».

Η Τίμπα αλ Αλί ήταν γνωστή YouTuber που δημοσίευε βίντεο από την καθημερινότητά της στην Τουρκία. Στα βίντεό της εμφανίζουν επίσης πολύ συχνά και ο αρραβωνιαστικό της.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η 22χρονη είχε ταξιδέψει στην Τουρκία με την οικογένειά της το 2017, αλλά αρνήθηκε να επιστρέψει μαζί τους στο σπίτι και έκτοτε έμενε εκεί.

Θρήνος και οργή για τη δολοφονία 22χρονης Youtuber: Έφυγε να γλιτώσει από τον αδερφό της και τη σκότωσε ο πατέρας της

Η 22χρονη youtuber δεν ήθελε να επιστρέψει στο Ιράκ επειδή ήταν θύμα παρενόχλησης από τον αδερφό της

Η δολοφονία της έχει προκαλέσει οργή στα social media.

Η ακτιβίστρια Ala Talabani έγραψε:

«Οι γυναίκες στις κοινωνίες μας είναι όμηροι εθίμων λόγω της απουσίας νομικών αποτρεπτικών και κυβερνητικών μέτρων – τα οποία επί του παρόντος δεν είναι ανάλογα με το μέγεθος των εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος κατά της ενδοοικογενειακής βίας».

Σε ανακοίνωσή της, η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε τη «φρικτή» δολοφονία:

«Μέχρι οι ιρακινές αρχές να υιοθετήσουν ισχυρή νομοθεσία για την προστασία των γυναικών και των κοριτσιών… θα συνεχίσουμε αναπόφευκτα να γινόμαστε μάρτυρες φρικτών δολοφονιών», δήλωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια της ομάδας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Aya Majzoub.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo