Για να μην την πατήσετε: Τι πρέπει να κάνετε μετά την αλλαγή της χρονικής διάρκειάς του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Αυξήθηκε η χρονική τους διάρκεια

Μπορεί τα πιστοποιητικά να μην καταργήθηκαν αλλά επεκτάθηκε η χρονική τους διάρκεια όπως ισχύει και στο εξωτερικό, αντί για 6 μήνες ισχύουν για 9, ενώ τα πιστοποιητικά νόσησης, αντί για 3 μήνες πήγαν στους 6.

Στην επέκταση της ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού και του πιστοποιητικού νόσησης που είναι απαραίτητα, μεταξύ άλλων, για την είσοδο σε κλειστούς χώρους τόσο για εμβολιασμένους όσο και για μη εμβολιασμένος, προχώρησε η κυβέρνηση εναρμονιζόμενη με τις επιταγές της Κομισιόν.

Από χθες, Δευτέρα, το πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει διάρκεια ισχύος τους 9 μήνες ενώ το πιστοποιητικό νόσησης επανήλθε στους 6 μήνες από του τρεις που ίσχυε σήμερα.

Όσοι, λοιπόν, έχουν ήδη ένα από τα δύο πιστοποιητικά αυτό που πρέπει να κάνουν είναι:

  • Ή να διατηρήσουν το ίδιο πιστοποιητικό το οποίο, όπως είπαν αρμόδιες πηγές στο Newsbomb.gr, έχει ήδη ανανεωμένο barcode βάσει της νέας ΚΥΑ αλλά την προηγούμενη ημερομηνία λήξης
  • Ή να «κατεβάσουν» στο κινητό τους ή να εκτυπώσουν εκ νέου το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης προκειμένου να έχει τη νέα ημερομηνία λήξης.

Όπως είπαν αρμόδιες πηγές στο Newsbomb.gr όσοι προχωρήσουν στην πρώτη επιλογή είναι πλήρως καλυμμένοι καθώς έχει γίνει ήδη η ανανέωση των barcode βάσει της νέας ΚΥΑ και άρα δεν θα συναντήσουν κανένα πρόβλημα.

Τι αναφέρει η ΚΥΑ για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το πιστοποιητικό νόσησης

Η βασική αλλαγή που αφορά την χρονική διάρκεια της ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού και του πιστοποιητικού νόσησης περιλαμβάνεται στην τελευταία ΚΥΑ για τα μέτρα που αφορούν τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 1547), τα πιστοποιητικά εμβολιασμού πλέον ισχύουν έως εννέα μήνες, από τους επτά που ισχύει μέχρι σήμερα. Αναφορικά με τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει με μονοδοσικό εμβόλιο και αυτό το πιστοποιητικό θα ισχύει για εννέα μήνες μετά την ενισχυτική δόση.

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό