Τι σημαίνει αν δεις μια χαρτοπετσέτα στην πόρτα του αυτοκινήτου σου – Το άγνωστо κóλπο

by Maria Giannoutsou
Τι σημαίνει αν δεις μια χαρτοπετσέτα στην πόρτα του αυτοκινήτου σου – Το άγνωστо κóλπο

Η ύπαρξη μιας χαρτοπετσέτας στο χερούλι μιας πόρτας αυτοκινήτου δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ένα τυχαίο γεγονός από τους οδηγούς.

Δεν έχουν τέλος οι κλοπές αυτοκινήτων, με πολλούς οδηγούς να ξυπνούν ένα πρωί και να βλέπουν ότι το όχημά τους λάμπει δια της απουσίας του. Καθοριστικό ρόλο στη διαιώνιση των κλοπών έχει η ικανότητα των συμμοριών να εμπλουτίζουν συνεχώς το «οπλοστάσιό» τους με νέες μεθόδους.

Προτού, μάλιστα, προχωρήσει μια συμμορία στην κλοπή ενός ΙΧ, έχει προηγηθεί εξονυχιστική έρευνα από τα μέλη της και ευλαβική ενορχήστρωση του τρόπου δράσης της.

Για να αυξήσουν τις πιθανότητες να τελεσφορήσει το εγχείρημά τους, πολλές φορές σημαδεύουν το αυτοκίνητο που έχουν βάλει στο μάτι -μια πρακτική που υιοθετείται στη ληστεία σπιτιών.

Με αυτό τον τρόπο «μαρκάρουν» το αυτοκινήτο που τους ενδιαφέρει, γνωστοποιώντας, παράλληλα, τον τετράτροχο στόχο τους και στα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας.

Τι σημαίνει αν δεις μια χαρτοπετσέτα στην πόρτα του αυτοκινήτου σου – Το άγνωστо κóλπο

Σύμφωνα με ισπανικά ειδησεογραφικά Μέσα, μία από τις πιο δημοφιλείς, στις τάξεις των κλεφτών, μέθοδοι σημαδέματος ενός ΙΧ, είναι αυτή της… χαρτοπετσέτας, την οποία τοποθετούν σε ένα από τα χερούλια των θυρών του αυτοκινήτου-στόχου τους.

Έτσι επικοινωνούν στα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας ότι το αυτοκίνητο που ορέγονται έχει «κλειδώσει» και πως πρέπει να πάρει σειρά η άντληση πληροφοριών για τη ρουτίνα του ιδιοκτήτη του, πού αυτός το παρκάρει κ.ο.κ.

Παράλληλα, εφόσον η χαρτοπετσέτα παραμείνει για μεγάλο διάστημα πάνω στο χερούλι, γνωρίζουν ότι μάλλον το αυτοκίνητο δεν χρησιμοποιείται συχνά από τον ιδιοκτήτη του και ως εκ τούτου αποτελεί εύκολο θήραμα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η ύπαρξη μιας χαρτοπετσέτας σε ένα χερούλι ΙΧ δεν πρέπει να εκλαμβάνεται από τους οδηγούς ως ένα τυχαίο γεγονός, αλλά να κινεί αμέσως τις υποψίες τους, μιας και κατά πάσα πιθανότητα το αυτοκίνητό τους έχει ανοίξει την όρεξη μιας συμμορίας.

Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να επικοινωνήσουν άμεσα με τις αστυνομικές αρχές, βάζοντας φρένο στη δράση της σπείρας.

Τι σημαίνει αν δεις μια χαρτοπετσέτα στην πόρτα του αυτοκινήτου σου – Το άγνωστо κóλπο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χαρτοπετσέτα δεν είναι το μοναδικό σημάδι κλοπής. Όπως έχουμε γράψει, συχνά επιλέγεται ένα κέρμα στο χερούλι, το οποίο εκτός από σημάδι λειτουργεί και ως εμπόδιο στο κλείδωμα των θυρών, αλλά και η τοποθέτηση ενός μπουκαλιού νερού στους τροχούς.

Προτεινόμενα